Lisää vihreää päivällispöytään

Päivällisen lisukkeet ovat usein silkkaa tärkkelystä ja tyhjiä kaloreita. Vaihda tyhjä tärkkelys kunnnon kasviksiin.

Jännittäviä päivällisvaihtoehtoja:

  • Lasagne, jossa puolet pastalevyistä on vaihdettu suikaloituun suippokaaliin.
  • Jauhelihakastike ja kesäkurpitsaspagetti. Tee kesäkurpitsasta kasvisleikkurilla ohuita spagettimaisia suikaleita.

  • Hampurilainen, jonka sämpylänä on portobelloherkkusienen lakit tai munakoisoviipaleet tai uunissa kypsennetyt palsternakkaviipaleet.

  • Keitto, jossa on erilaisia kasviksia: bataattia, palsternakkaa, maa-artisokkaa tai parsakaalia. Ne tekevät soseutetusta keitosta pehmeän ja kermamaisen.
  • Sushirulla, jossa riisi on vaihdettu monitoimikoneessa hienonnettuun kukkakaaliin tai parsakaaliin. Voitele leväarkki tuorejuustolla, levitä päälle ”riisi” sekä täyte ja kääri rullalle. Leikkaa paloiksi. Täytteeksi lohta, avokadoa, retiisejä, punajuurta ja pinaattia.