Kukkakaali-tonnikala-paprika-tuorejuustomaki

30 minuuttia

Kokeile ennakkoluulottomasti uusia ja erilaisia makuja sushissa.

Vasemmalla tiikerirapumaki Oikealla kukkakaali-tonnikala-paprika-tuorejuustomaki

Kukkakaali-tonnikala-paprika-tuorejuustomaki

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 160 g tuoretta tonnikalaa
  • 300 g kukkakaalia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 norileväarkki
  • 80 g tuorejuustoa
  • 30 g punaista paprikaa
  • 6 g ruohosipulisilppua

Chilimajoneesi

  • 80 g hyvää majoneesia (keltuaisista ja oliiviöljystä)
  • 2 tl chiliöljyä
  • veitsenkärjellinen stevia-makeutusjauhetta
  • merisuolaa, vastajauhettua mustapippuria

Valmistus

  • Raasta kukkakaali raastinraudan karkeimmalla terällä. Paista öljyssä paistinpannussa 5–7 minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä.
  • Leikkaa tonnikala ohuiksi suikaleiksi; varaa puolet rullan päälle.
  • Leikkaa paprikasta ohuita, suoria suikaleita.
  • Aseta norileväarkki makisu-bambualustalle ja levitä tuorejuusto noriarkin pitkälle sivulle. Jätä yläreunasta 5 cm tyhjäksi.
  • Levitä tuorejuuston päälle kukkakaali. Levitä puolet kalasta ja jäljellä olevat kasvikset poikittain raidaksi levyn keskelle. Kääri levy tiukalle rullalle. Anna rullan levätä 10 minuuttia ja leikkaa se sitten 8 osaan. Aseta joka palaselle tonnikalanpalanen.
  • Valmista chilimajoneesi ja jaa se suupalojen päälle. Majoneesi säilyy jääkapissa kaksi viikkoa. Se sopii myös dippaukseen soija-wasabikastikkeen sijasta.