Mahtava lankkutreeni vie vain 10 minuuttia

Miten niin lankuttaminen on tylsää? Olemme laatineet helpon ja supertehokkaan lankkuohjelman, jonka teet 10 minuutissa.

Nainen tekee lankkuharjoitetta

Litteä vatsa, vahvat reidet, kiinteät käsivarret ja rautaiset keskivartalon lihakset – lankuttamalla voit saada tämän kaiken.

© iStock

Lankku on loistava harjoite vatsalle ja muille keskivartalon lihaksille. Samalla treeni kohdistuu myös käsivarsiin, hartioihin ja reisiin, kun kannattelet itseäsi kämmenten varassa. Mutta aika voi toisinaan käydä pitkäksi, jos teet pelkkää peruslankkua. Kokeile tehokasta lankkutreeniä, jossa vaihdellaan lankkuharjoitteita motivaation säilyttämiseksi. Treenin kesto on vain 10 minuuttia.

Harjoite 1:

Asetu lankkuasentoon kämmenten varaan kämmenet suoraan hartioiden alapuolella. Tee kaksi punnerrusta, joissa kyynärpäät aukeavat hieman sivuille. Kävele käsillä kohti jalkoja ja rullaa ylös seisoma-asentoon. Rullaa uudelleen kädet kohti alustaa ja kävele käsillä takaisin lankkuun. Toista 7 kertaa.

Harjoite 2:

Asetu punnerrusasentoon kämmenet suoraan hartioiden alapuolella. Tee kaksi punnerrusta ja tee sen jälkeen neljä hyppyä lankkuasennossa niin, että avaat jalat molemmille sivuille hypyn aikana. Hyppää sitten jalat takaisin yhteen. Pidä takamus alhaalla. Tee hyppy auki ja yhteen 6 kertaa.

Harjoite 3:

Asetu lankkuasentoon kämmenten varaan jalkaterät yhdessä. Vie jalat hyppäämällä ensin yhdelle puolelle, sitten keskelle, sitten toiselle puolelle ja lopuksi vielä keskelle yhteen. Tämä on yksi toisto. Tee 7 toistoa.

Harjoite 4:

Asetu sivulankkuun ensin oikean kyynärpään varaan ja suorista vasen käsi kohti kattoa. Pidä asento 30 sekuntia, vaihda toiselle puolelle ja pidä asento sielläkin 30 sekuntia.

Tee harjoitteet tässä järjestyksessä ja tee niin monta kierrosta kuin ehdit 10 minuutissa.