Venepito ja rintapunnerrus

Tehokas harjoite vahvistaa keskivartalon lihaksia ja kehittää tasapainoa, ja myös rinta- ja hartialihakset joutuvat töihin. Venepito ja rintapunnerrus onkin varsinainen superharjoite, joka treenaa useaa lihasryhmää samanaikaisesti.

Nainen tekee venepitoa ja rintapunnerrusta

SUPERHARJOITE – venepito ja rintapunnerrus.

© Jakob Helbig

Tämä harjoite haastaa keskivartalon lihakset ja kehittää tasapainoa. Keskivartalon tukilihakset joutuvat töihin, kun selkä on pidettävä suorana ja jalat ilmassa samalla, kun käsipainoa työnnetään irti kehosta. Rintapunnerrus vahvistaa rintalihaksia ja olkapäitä.

Näin teet venepidon ja rintapunnerruksen – 2 vaihetta

Nainen tekee venepitoa ja rintapunnerrusta
© Jakob Helbig

Asetu lattialle istumaan yksi käsipaino käsissä rinnan edessä. Nosta jalat irti lattiasta, nojaa ylävartaloa taakse ja hae tasapainoinen asento. Jännitä vatsalihaksia voimakkaasti ja suorista selkä. Alaselkä ei saa olla pyöreänä. Työnnä rintaa ylös ja eteen.

Nainen tekee venepitoa ja rintapunnerrusta
© Jakob Helbig

Tee rintapunnerrus työntämällä käsipainoa eteen, kunnes kädet ovat suorina. Tee liike rauhallisesti ja hallitusti. Varmista, että teet työnnön rintalihaksilla ja että asento pysyy vakaana ja vatsalihakset jännitettyinä. Tuo käsipaino alas ja toista. Nosta käsipainoa hieman päätä korkeammalle.

  Hyvinvointia koko kesäksi KUNTO PLUSsalta!

  KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
  Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Juostessa kuunneltava juoksuohjelma
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

  Juuri nyt voit saada KUNTO PLUSsan kaikki palvelut käyttöösi koko kesäksi vain 8,95 eurolla!

  TARJOUS: 3 kk 8,95 €


  Newsletter background