Pike-punnerrus ja vuorikiipeilijä

Kun yhdistät pike-punnerruksen vuorikiipeilijään, saat todellisen tehoharjoitteen, joka treenaa tehokkaasti niin käsivarsia kuin hartioitakin keskivartaloa unohtamatta. Kokeile itse, niin huomaat tehon!

Nainen tekee pike-punnerrusta ja vuorikiipeilijää

SUPERHARJOITE – pike-punnerrus ja vuorikiipeilijä.

© Jakob Helbig

Käsivarsien ja olkapäiden lihakset joutuvat toden teolla töihin, vaikka tämä versio punnerruksesta tehdäänkin vain oman kehon painolla. Kun harjoitteeseen lisätään vielä vuorikiipeilijä, myös keskivartalo, reidet ja pohkeet saavat jatkuvan liikkeen myötä tehokasta treeniä.

Pike-punnerrus ja vuorikiipeilijä – 5 vaihetta

Nainen etunojapunnerruksen yläasennossa
© Jakob Helbig

Asetu etunojapunnerruksen yläasentoon kädet noin hartioiden leveydellä, jalat kapeassa haara-asennossa ja vartalo suorana pepusta päälakeen asti.

Nainen tekee käänteisen V:n vartalolla
© Jakob Helbig

Kävele jaloilla kohti kämmeniä niin, että peppu nousee ylös ja keho muodostaa käänteisen V:n. Kävele jaloilla hallitusti eteen käsiä kohti.

Nainen tekee pike-punnerrusta
© Jakob Helbig

Koukista kyynärpäitä ja laske pää kohti lattiaa. Suorista taas kädet. Laske pää mahdollisimman alas, mielellään lattiaan asti, jos pystyt.

Nainen etunojapunnerruksen yläasennossa
© Jakob Helbig

Kävele jaloilla taaksepäin takaisin alkuasentoon.

© Jakob Helbig

Jatka vuorikiipeilijällä, jossa vedät polvia vuoron perään kohti rintaa ripeässä tahdissa niin, että miltei juokset paikallasi. Ota 2–3 askelta kummallakin jalalla ja tee sitten uusi pike-punnerrus. Pidä selkä vuorikiipeilyn aikana mahdollisimman paikallaan.