Puolikas burpee ja taka-askelkyykky hypyllä

Kun tehokkaat burpeet yhdistetään hypäten tehtyyn askelkyykkyyn, saadaan harjoite, joka treenaa lihasten lisäksi myös kuntoa. Syke nousee harjoitetta tehdessä takuuvarmasti, ja samalla pakaralihakset saavat hyvän treenin. Kokeile supertehokasta yhdistelmäharjoitetta!

Nainen tekee puolikasta burpeeta ja taka-askelkyykkyä hypyllä

SUPERHARJOITE – puolikas burpee ja taka-askelkyykky hypyllä.

© Jakob Helbig

Burpee oikea kuningasharjoite, jos haluaa yhdistää lihaskuntotreenin kestävyyskuntoa kehittävään harjoitteluun. Harjoite treenaa erityisesti käsivarsia, pakaroita ja keskivartaloa, mutta tässä versiossa rasitus kohdistuu hypäten tehtyjen taka-askelkyykkyjen ansiosta myös reisiin. Yhdistelmä nostaa takuulla sykkeen pilviin!

Näin teet puolikkaan burpeen ja taka-askelkyykyn hypyllä – 5 vaihetta

Nainen seisoo
© Jakob Helbig

Seiso suorana, jännitä vatsalihakset ja katso eteenpäin.

Nainen tekee burpeeta
© Jakob Helbig

Koukista polvia, laske kämmenet edessäsi lattiaan ja hyppää jalat taakse, jolloin olet etunojapunnerruksen yläasennossa.

Nainen tekee burpeeta
© Jakob Helbig

Hyppää jalat kämmenten taakse ja ponnista takaisin pystyasentoon.

Nainen tekee taka-askelkyykkyä hypyllä
© Jakob Helbig

Hyppää taka-askelkyykkyyn: Ota toisella jalalla hypähtämällä pitkä askel taakse niin, että taaimmaisen jalan polvi miltei osuu lattiaan. Etummaisen jalan polvi on 90 asteen kulmassa.

Taka-askelkyykystä ylös ponnistaessa on tärkeää tehdä työ etummaisella jalalla. Taaimmainen jalka vain tukee liikettä kevyesti.

Nainen tekee taka-askelkyykkyä hypyllä
© Jakob Helbig

Vaihda jalkojen paikkaa hyppäämällä. Pidä polvet hyppyjen ajan kevyesti koukussa ja selkä mahdollisimman suorana. Palaa hyppäämällä alkuasentoon ja jatka alusta uudestaan.