Lihansyönnin vähentämiseen on monia syitä, kuten ilmastonmuutoksen torjunta ja oma terveys. Jos olet suuri liharuokien ystävä, lihansyönnin vähentäminen on vaikea rasti, koska lihasta on helppo saada hyvää. Ratkaisu on käyttää lihaa vain mausteena. Tämän viikon resepteissä olemme tehneet juuri niin.
Ilmakuivattu kinkku ja pekoni ovat hyviä valintoja silloin, kun haluaa paljon makua pienestä määrästä.
Tällä viikolla muun muassa maanantaina ripotellaan parsakaalisalaattiin mausteeksi rapeaa pekonia.
Tiistain lämmittävässä keitossa on vain 125 g jauhelihaa 2 hengen annoksessa.
Seuraavana päivänä on kalapäivä jolloin listalla on katkarapuja, fenkolia, tomaattia ja tilliä.
Viikon kasvisruokana on suippokaali-kikherne-avokadosalaatti. Paahdetut kikherneet ovat kasvisannoksen täyttävä proteiini.
Viikonloppuun laskeudutaan parsakaalipohjaisilla pizzoilla, joiden täytteenä on grillattuja kasviksia ja vuohenjuustoa sekä – vähän – parmankinkkua ja kumppanina rapsakkaa punajuurisalaattia. Ei huono!
Jos viikonloppuna on aikaa leipoa, kokeile rahkasämpylöitämme. Ne ovat yksi suosituimmista resepteistämme. Eikä ihme. Sämpylät ovat sekä helppoja että hyviä.
Hyvää ruokahalua!
Viikon vinkki
Kylläisyyttä ilman lihaa Kun vähennät lihaa, lisää vastaavasti täysjyvää, kasviproteiinia ja vähärasvaisia maitotuotteita ja munaa, niin ruuasta tulee täyttävämpää.
Täysjyvää
Täysjyväpasta ja -riisi, täysjyvä(ruis)leipä
Kasviproteiinia
Kaikki palkokasvit: kiherneet, linssit, pavut, herneet. Kvinoa, parsakaali, pähkinät, siemenet
Maitotuotteet ja muna
Juustot, rahkat ja kanan- sekä viiriäisenmunat
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.