Vihdoin on joulu. Edessä on kotoilupäiviä ja paljon hyvää – eikä aivan arkisinta – ruokaa. Se on otettu huomioon myös tässä ruokalistassa.
Monen joulupöytä notkuu lihaa ja rasvaa, mikä voi olla hankalaa ruuansulatukselle. Me ehdotamme joulua edeltäville päiville tietoisesti lihattomia ruokia.
Maanantaille on kasvishampurilainen mustapapupihveillä, marinoidulla punasipulilla, barbequemajoneesilla, juustolla ja tomaatilla. Huippuhyvää!
Aatonaattona, tiistaina, tarjotaan joulunpunaista tomaattikeittoa. Se on helppo ruoka oletettavasti kiireiseen iltaan, ja se maistuu niin isoille kuin pienillekin.
Jos kaipaat raikkaan punakaalisalaatin ohjetta jouluun, ehdotamme ohjettamme, jossa on appelsiinia, saksanpähkinöitä ja edamamepapuja. Jos haluat mielummin haudutettua punakaalia, kokeile meidän huippuhelppoa haudutettua punakaaliamme.
Onko joulupäivänä tai tapaninpäivänä tulossa vieraita? Joulupöytään kuuluu myös silli. Esimerkiksi silliä ja salaattia jossa on currykastike, keitettyä munaa, omenaa ja kapriksia.
Pyhät ovat hyvää aikaa pitkille kävelyille. Kotiin päästyä maistuu chilikaakao – ja ehkä myös suklaasämpylät.
Hyvää ruokahalua – ja joulua!
Viikon vinkit
5 vinkkiä joulupöytään
Syö terveellinen lounas ennen joulupäivällistä. Esimerkiksi kaurapuuro marjojen tai hedelmäpalojen kanssa riittää hyvin.
Ota mielummin kalaa kuin lihaa. Lipeäkala, silli ja savukala ovat terveellisempiä kuin kinkku tai muut lihat.
Tarjoa jouluaterialla myös salaattia. Vaikka se ei ole erityisen perinteinen valinta, ei aina ole pakko syödä laatikoita. Punakaalisalaatti toimii hyvin.
Kuulostele, milloin alat olla kylläinen ja vältä ottamasta automaattisesti lisää vain siksi, että ruokaa on pöydässä.
Juo reilusti vettä. Vesi edistää ruuansulatusta ja tulee myös juotua vähemmän viiniä tai olutta.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.