Juuri nyt on juuresten paras aika. Nyt kannattaa täyttää lautanen mehevillä ja maistuvilla juureksilla. Ne ovat terveellisiä, edullisia, ilmastoystävällisiä ja vähäkalorisia – ja niissä on runsaasti täyttävää kuitua. Voisiko enempää toivoa talven tullessa! Jos kaipaat ranskiksia ja muffineita, niin niitäkin on luvassa – ja mukana on myös juureksia.
Aloitamme kuitenkin annoksella spagetti bolognesea, jossa on vähennetty lihaa lisäämällä raastettua juuriselleriä. Seuraavana päivänä tarjotaan uunijuureksia savulohen, linssien ja kastikkeen kanssa.
Seuraavina päivinä on porkkanakeittoa ja lämmintä pastasalaattia peston ja uunijuuresten kanssa. Edelliset ruokalajit ovat lihattomia. Perjantaina sitten tarjotaan naudan kuvetta (flank steak) peruna-maa-artisokkasosetta aateloituna paahdetulla maa-artisokalla ja sienillä.
Luvatut ranskalaiset ovat viikonlopun ekstrareseptissä: juuresranskalaisia, broileria uunissa ja bataattidippiä. Reseptin saat täältä.
Mahtuuko viikkoon myös makeaa? Kokeile punajuuri-suklaakakkua. Ja joulumakeisiakin voi jo alkaa tehdä. Niihin saat terveelliset ja herkulliset ohjeet täältä.
Viikon vinkki
Vastapainoa makeudelle ja valitse viileät oltavat
Juureksista tulee uunissa makeita ja mietoja. Siksi ne hyötyvät hapokkaista kastikkeista, joissa on etikkaa, sinappia ja sitruunaa tai hapanmaitotuotteita, kuten jogurttia tai smetanaa.
Vinegretti on hyvä valinta juuresten seuraksi.
Säilytä juurekset pimeässä ja viileässä (0–5 astetta). Ne säilyvät hyvänä monta viikkoa. Laita juurekset paperipussissa jääkaapin juureslokeroon tai styrox-laatikossa lasitetulle parvekkeelle tai autotalliin.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.