Broileri-juurespelti ja bataattidippiä

1 tuntia
458 kcal

Kokeile broileria ja juuresranskalaisia ja niiden seurana maailman parasta dippiä (vaikka itse sanommekin)!

Broileri-juurespelti ja bataattidippiä

EDELLISPÄIVÄN TÄHTEET ovat tämän aterian tähtiä.

© wichmann+bendtsen

Peltiruokaa: Broileri-juurespelti ja bataattidippiä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ kg broilerin koipireisiä ja/tai rintaleikkeitä
  • 1 valkosipulinkynttä
  • ½ rosmariininoksa
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 137 g bataattia
  • ½ kg juureksia
  • ¼ dl oliiviöljyä
  • ½ tl juustokuminaa
  • ½ valkosipulinkynsi
  • ½ chilipalko
  • yrttejä tai versoja koristeluun

Valmistus

  • Mausta broileri valkosipulimurskalla, rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Pane palat uunipellin reunalle.
  • Kypsennä 200 asteessa kiertoilmassa 40–50 minuuttia. Varmista kypsyys – reisilihaksen paksuimmasta kohdasta valuvan nesteen pitää olla kirkasta kun pistät siihen tikulla.
  • Kuori ja paloittele bataatti. Pane palat uuniin broilerin seuraksi 30 minuutiksi.
  • Kuori ja leikkaa juurekset tangoiksi. Pyöräytä öljyssä, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää uunipellille broilerin viimeiseksi 20 minuutiksi.
  • Ota broileri ja bataatti uunista, nosta lämpö 225 asteeseen ja paahda juureksia noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
  • Soseuta bataatti, juustokumina, valkosipuli, chili, suolaa ja pippuria dipiksi.
  • Ripottele yrttejä koristeeksi ja nosta pelti pöytään.

VINKKI! Dippiin uppoavat myös paahdetut kurpitsansiemenet ja kypsä punajuuri.

KOKEILE MYÖS: Bataattilohkot uunissa (sweet potato wedges)