Bataatti uunissa
Bataatin maku on ihanan makea – se on myös helppo ja herkullinen vaihtoehto perunalle. Kokeile bataattilohkoja uunissa runsailla yrteillä maustettuna. Hyvää ruokahalua!
Bataatin maku on ihanan makea – se on myös helppo ja herkullinen vaihtoehto perunalle. Kokeile bataattilohkoja uunissa runsailla yrteillä maustettuna. Hyvää ruokahalua!
Bataatti on tullut suosituksi lisukkeeksi perunan rinnalle.
Bataatti on englanniksi sweet potato, mutta se ei ole perunan lähisukulainen, vaan se kuuluu kiertokasveihin.
Bataatti on sukua koristekasvina käytetyille päivänsinelle ja elämänlangalle. Bataattikin kukkii kauniisti, ja sitäkin voi käyttää koristekasvina.
Bataatteja on satoja eri lajikkeita ja mukuloitakin on eri kokoisia ja värisiä. Kaupoissa on useimmiten rukseakuorista oranssimaltoista bataattia, mutta bataatteja on myös violetteja, valkoisia ja keltaisia.
Bataattia voi valmistaa vaikka millä tavalla: paista, höyrytä, grillaa – tai syö kypsentämättä. Se sopii keittoihin, piiraisiin, patoihin, salaattiin kypsentämättä ja kaikin tavoin uunissa valmistettavaksi.
Tavallisesti bataatti kuoritaan ennen ruuanvalmistusta, mutta sen voi käyttää kuorineen siinä missä perunankin. Kuori on hiukan sisusta kitkerämpi ja voi täydentää mukavasti juureksen muuten varsin makeaa makua esimerkiksi bataattiranskalaisissa.