Bataatti uunissa

40 minuuttia
333 kcal

Bataatin maku on ihanan makea – se on myös helppo ja herkullinen vaihtoehto perunalle. Kokeile bataattilohkoja uunissa runsailla yrteillä maustettuna. Hyvää ruokahalua!

Uunibataatti

BATAATTILOHKOT UUNISSA Bataatin maku on ihanan makea – se on myös helppo ja herkullinen vaihtoehto perunalle. Kokeile bataattilohkoja uunissa runsailla yrteillä maustettuna.

© iStock

Bataattilohkot uunissa (sweet potato wedges)

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 personer

Bataattilohkot uunissa

  • 200 g perunaa
  • ½ tl oliiviöljyä
  • suolaa
  • rosmariinia ja/tai timjamia

Bataattilohkot uunissa (sweet potato wedges)

  • Kuumenna uuni 180 asteeseen. Käytä kiertoilmatoimintoa.
  • Pese ja kuori tai harjaa bataatit juuresharjalla huolellisesti. Leikkaa bataatit lohkoiksi.
  • Levitä bataattilohkot uunipellille leivinpaperin päälle.
  • Pirskota öljyä, suolaa ja kuivatut yrtit bataattilohkojen päälle.
  • Paista bataattilohkot uunissa kypsiksi. Noin 30–35 min.
  • Ota bataatit uunista ja ripottele lisää yrttejä päälle. Tarjoa lisukkeena tai nauti välipalana.

VINKKI! Reseptillä valmistuva määrä riittää silloin, jos bataattilohkot tarjotaan lisukkeena. Jos bataatti on pöydässä pääosassa, tuplaa reseptin raaka-ainemäärät.


Bataatti on tullut suosituksi lisukkeeksi perunan rinnalle.

Bataatti on englanniksi sweet potato, mutta se ei ole perunan lähisukulainen, vaan se kuuluu kiertokasveihin.

Bataatti on sukua koristekasvina käytetyille päivänsinelle ja elämänlangalle. Bataattikin kukkii kauniisti, ja sitäkin voi käyttää koristekasvina.

Bataatteja on satoja eri lajikkeita ja mukuloitakin on eri kokoisia ja värisiä. Kaupoissa on useimmiten rukseakuorista oranssimaltoista bataattia, mutta bataatteja on myös violetteja, valkoisia ja keltaisia.

Søde kartofler på bageplade inden de kommer i ovnen

DEN SØDE KARTOFFEL ER PERFEKT I OVNEN ... men den kan også moses, steges, grilles og dampes. Det er kun fantasien, der sætter grænser for velsmagende retter med søde kartofler.

© iStock

1 Voiko bataattia syödä raakana?


Bataattia voi valmistaa vaikka millä tavalla: paista, höyrytä, grillaa – tai syö kypsentämättä. Se sopii keittoihin, piiraisiin, patoihin, salaattiin kypsentämättä ja kaikin tavoin uunissa valmistettavaksi.

2 Voiko bataattia syödä kuorineen?


Tavallisesti bataatti kuoritaan ennen ruuanvalmistusta, mutta sen voi käyttää kuorineen siinä missä perunankin. Kuori on hiukan sisusta kitkerämpi ja voi täydentää mukavasti juureksen muuten varsin makeaa makua esimerkiksi bataattiranskalaisissa.