Barbecuebroileria ja juureksia uunissa

1 tunti
581 gram

Barbecuebroileria, uunijuureksia, salaattia ja raikasta kastiketta – siinä ateria, joka maistuu takuuvarmasti koko perheelle!

MEHEVÄT KOIPIREIDET Koipireisissä liha on yleensä mureampaa kuin rintapaloissa, joten ne pysyvät maukkaina vielä seuraavaankin päivään.

© wichmann+bendtsen

Barbecuebroileria ja juureksia uunissa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 400 g rintaleikkeitä ja koipireisiä

Marinadi:

  • 2 rkl ketsuppia
  • 2 rkl soijakastiketta
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl paprikaa
  • mustapippuria

Uunijuurekset:

  • punasipulia
  • 150 g porkkanoita
  • 150 g palsternakkaa
  • 150 g punajuurta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria

Rakuunadippi:

  • 1 dl kreikkalaista kevytjogurttia
  • 1½ rkl tuoretta rakuunaa
  • ½ tl dijoninsinappia
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ tl akaasiahunajaa
  • mustapippuria

Salaatti:

  • 50 g vihreitä papuja
  • ½ sydänsalaatti
  • 5 kirsikkatomaattia
  • ½ punainen paprika
  • 1½ rkl kapriksia

Valmistus

  • Sekoita marinadin ainekset. Kääntele broileri marinadissa ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 1 tunti.
  • Pilko sipuli ja kuoritut juurekset suupaloiksi. Kaada leivinpaperille ja ripottele päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.
  • Levitä broileripalat toiselle uunipellille leivinpaperin päälle.
  • Kypsennä 180 asteessa kiertoilmassa 35–40 minuuttia. Kääntele uunijuureksia pari kertaa paistamisen aikana. Tarkista broilerin kypsyys.
  • Sekoita dippikastike ja nosta kylmään niin että maut ehtivät parhaimmilleen. Mausta tarvittaessa vielä ennen tarjoilua sitruunamehulla ja hunajalla.
  • Keitä papuja 2 minuuttia, jäähdytä kylmässä vedessä ja valuta.
  • Revi salaatti ja suikaloi paprika. Sekoita joukkoon pavut ja kaprikset.
  • Tarjoa broilerin ja uunijuuresten kanssa salaattia ja dippikastiketta.

VINKKI Aina ei tarvitse marinoida. Merisuolalla, mausteilla ja yrteillä pintamaustetut koipireidet kypsyvät herkullisen rapeiksi.