Punajuuri-suklaakakku

45 minuuttia
298 kcal

Suklaa ja punajuuri saattaa kuulostaa erikoiselta yhdistelmältä – mutta mieli muuttuu, kun kokeilet tätä herkkureseptiä. Punajuuri-suklaakakku on täynnä makua ja lisäksi oikea silmänilo. Nauti!

Punajuuri-suklaakakkua punaisella kuorrutuksella

LISÄÄ VÄRIÄ LAUTASELLE – punajuuri-suklaakakulla. Vie takuulla kielen mennessään!

© Skovdal Nordic

Punajuuri-suklaakakku

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kakkupalaa

  • 40 g punajuuria
  • ¼ dl oliiviöljyä
  • 40 g tummaa muscovadosokeria tai fariinisokeria
  • ½ munaa
  • 30 g vähärasvaista kreikkalaista jogurttia
  • ¼ tl vehnäjauhoja
  • ¼ rkl leivinjauhetta
  • 16 g kaakaojauhetta

Kuorrutus

  • 26 g tomusokeria
  • punajuurimehua
  • puolukka- tai karpalorouhetta

Valmistus

  • Kuori ja raasta punajuuret lautasen päällä. Ota mehu talteen kuorrutusta varten.
  • Vaahdota öljy ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita punajuuriraaste ja jogurtti vaahdon joukkoon.
  • Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakao ja siilvilöi taikinaan. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.
  • Vuoraa noin 20 x 25 cm vuoka leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä.
  • Mittaa tomusokeri kulhoon. Lisää punajuurimehua vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen, kunnes täyte on sopivan notkeaa. Levitä täyte pohjan päälle. Koristele kakku marjarouheella.

Lue myos: Terveellinen ja helppo suklaakakku

VINKKI! Taikinaan voi raastaa myös porkkanaa tai kesäkurpitsaa. Kakku säilyy muutaman päivän jääkaapissa ja sen voi pakastaa.