Tämän viikon ruokalistaan on haettu innoitusta Meksikosta. Meksikolainen ruoka maistuu yleensä niin nuorille kuin vanhemmillekin, joten lupaus 4 tex-mex-ateriasta on mieleinen useimmissa kodeissa.
Hola! Nyt sombrerot päähän ja ihanaa meksikolaista ruokaa maistelemaan! Heti maanantaina tarjotaan tex-mex-bowl mausteisella broilerilla pavuilla, maissilla ja guacamolella.
Seuraavanakin päivänä jatketaan tulisella linjalla: nimittäin helppoa papukeittoa, jossa maistuvat myös valkosipuli, jalapeno, chili ja juustokumina.
Keskiviikkona vuorossa ovat tortillat lohitäytteellä ja seuraavana päivänä huevos rancheros -tortillat, joissa on papuja ja paistettua munaa. Hyperhelppo, täyttävä ja lämmittävä ateria. Jos syöjät ovat suuriruokaisia, paista useampia munia
Perjantaina syödään hienommin ja laitetaan paistettua ankanrintaa punajuuri-pähkinäraasteen kanssa.
Viikonloppuna virittäydytään adventtitunnelmaan ja sitä silmällä pitäen annamme reseptin italialaiseen panforte-joulukakkuun, johon tulee manteleita, taatelia ja muuta hyvää.
Hyvää ruokahalua!
Viikon vinkki
Meksikolaista kevyemmin
Meksikolaisesta ruuasta saa helposti todella energiapitoista, mutta kuten kaikessa ruuanlaitossa, voit tässäkin valita itse, mitä aineksia käytät.
Jätä siis esimerkiksi riisi vähemmälle ja lisää terveellisten kasvisten, kuten papujen määrää. Käytä salsaa ranskankerman ja paksun juustokuorrutuksen sijaan ja vaihda uppopaistetut tacokuoret täysjyvätortilloihin.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.