Panforte

50 minuuttia
120 kcal

Ihana italialainen joulukakku, jossa on manteleita, taateleita, kanelia ja hunajaa, vie kielen mennessään.

Panforte

Panforte

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 palaa

  • 17 g manteleita tai hasselpähkinöitä tai sekä että
  • 7½ g hillottua appelsiininkuorta
  • 7½ g tuoreita taateleita
  • 7½ g kuivattuja, rikittömiä aprikooseja
  • 5 g vehnäjauhoa
  • ¼ tl jauhettua kanelia
  • ¼ tl jauhettua maustepippuria
  • 10 g juoksevaa hunajaa
  • 10 g tomusokeria

Valmistus

  • Hienonna mantelit, pähkinät ja hedelmät veitsellä tai monitoimikoneessa. Sekoita jauhot, kaneli ja maustepippuri niiden joukkoon.
  • Kuumenna hunajaa ja tomusokeria kattilassa, kunnes seos melkein kiehuu. Kaada seos muiden aineiden joukkoon ja sekoita hyvin. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
  • Tasoita taikina ja paista kakkua 150-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
  • Ota kakku uunista pois ja anna jäähtyä. Ripottele pinnalle tomusokeria ja leikkaa pieniksi paloiksi.