Panforte

Panforte on niin tiivistä tavaraa, että pienikin pala riittää.

keskiviikko 26. marraskuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

Noin 20 palaa


175 g manteleita tai hasselpähkinöitä tai sekä että
75 g hillottua appelsiininkuorta
75 g tuoreita taateleita
75 g kuivattuja, rikittömiä aprikooseja
50 g vehnäjauhoa
½ tl jauhettua kanelia
¼ tl jauhettua maustepippuria
100 g juoksevaa hunajaa
100 g tomusokeria


  • Hienonna mantelit, pähkinät ja hedelmät veitsellä tai monitoimikoneessa. Sekoita jauhot, kaneli ja maustepippuri niiden joukkoon.
  • Kuumenna hunajaa ja tomusokeria kattilassa, kunnes seos melkein kiehuu. Kaada seos muiden aineiden joukkoon ja sekoita hyvin. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
  • Tasoita taikina ja paista kakkua 150-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
  • Ota kakku uunista pois ja anna jäähtyä. Ripottele pinnalle tomusokeria ja leikkaa pieniksi paloiksi.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee