Panforte

Panforte on niin tiivistä tavaraa, että pienikin pala riittää.

keskiviikko 26. marraskuuta 2014 teksti KUNTOPLUS

Panforte

20 palaa

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 40 minuuttia

Aika yhteensä: 50 minuuttia

AINEKSET

175 g manteleita tai hasselpähkinöitä tai sekä että

75 g hillottua appelsiininkuorta

75 g tuoreita taateleita

75 g kuivattuja, rikittömiä aprikooseja

50 g vehnäjauhoa

½ tl jauhettua kanelia

¼ tl jauhettua maustepippuria

100 g juoksevaa hunajaa

100 g tomusokeria

  • Hienonna mantelit, pähkinät ja hedelmät veitsellä tai monitoimikoneessa. Sekoita jauhot, kaneli ja maustepippuri niiden joukkoon.
  • Kuumenna hunajaa ja tomusokeria kattilassa, kunnes seos melkein kiehuu. Kaada seos muiden aineiden joukkoon ja sekoita hyvin. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
  • Tasoita taikina ja paista kakkua 150-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
  • Ota kakku uunista pois ja anna jäähtyä. Ripottele pinnalle tomusokeria ja leikkaa pieniksi paloiksi.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 120 kcal

Proteiinia: 2,4 g

Rasvaa: 3,7 g

Hiilihydraattia: 20,2 g

Kuitua: 1,7 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee