Panforte

Panforte on niin tiivistä tavaraa, että pienikin pala riittää.

keskiviikko 26. marraskuuta 2014 teksti KUNTOPLUS

Noin 20 palaa


175 g manteleita tai hasselpähkinöitä tai sekä että
75 g hillottua appelsiininkuorta
75 g tuoreita taateleita
75 g kuivattuja, rikittömiä aprikooseja
50 g vehnäjauhoa
½ tl jauhettua kanelia
¼ tl jauhettua maustepippuria
100 g juoksevaa hunajaa
100 g tomusokeria


  • Hienonna mantelit, pähkinät ja hedelmät veitsellä tai monitoimikoneessa. Sekoita jauhot, kaneli ja maustepippuri niiden joukkoon.
  • Kuumenna hunajaa ja tomusokeria kattilassa, kunnes seos melkein kiehuu. Kaada seos muiden aineiden joukkoon ja sekoita hyvin. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
  • Tasoita taikina ja paista kakkua 150-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
  • Ota kakku uunista pois ja anna jäähtyä. Ripottele pinnalle tomusokeria ja leikkaa pieniksi paloiksi.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee