17
g
manteleita tai hasselpähkinöitä tai sekä että
7½
g
hillottua appelsiininkuorta
7½
g
tuoreita taateleita
7½
g
kuivattuja, rikittömiä aprikooseja
5
g
vehnäjauhoa
¼
tl
jauhettua kanelia
¼
tl
jauhettua maustepippuria
10
g
juoksevaa hunajaa
10
g
tomusokeria
Valmistus
Hienonna mantelit, pähkinät ja hedelmät veitsellä tai monitoimikoneessa. Sekoita jauhot, kaneli ja maustepippuri niiden joukkoon.
Kuumenna hunajaa ja tomusokeria kattilassa, kunnes seos melkein kiehuu. Kaada seos muiden aineiden joukkoon ja sekoita hyvin. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
Tasoita taikina ja paista kakkua 150-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
Ota kakku uunista pois ja anna jäähtyä. Ripottele pinnalle tomusokeria ja leikkaa pieniksi paloiksi.