Pidätkö helpoista ja maukkaista haudutettavista ruuista? Ja kukapa ei pitäisi! Näille ruuille on yhteistä se, että ne valmistuvat laittamalla ainekset pataan ja pata hellalle porisemaan.
Kun padat ovat herkullisia että terveellisiä, niin voisiko enää enempää toivoa. Ainekset ovat kaiken muun hyvän lisäksi vielä kevyitä ja reseptit terveellisiä niin, että voi hyvillä mielin ottaa toisenkin lautasellisen.
Viikko alkaa yhden pannun tomaatti-chorizopastalla ja seuraavina päivinä päivälliseksi on yhden pannun kasvispataa – ensin bataatti-linssipataa, sitten dal-linssimuhennosta vihreistä linsseistä, kesäkurpitsasta ja parsakaalista ja sitä seuraavana päivänä yhden astian kasvispataa kvinoasta, kaalista ja linsseistä.
Kalaruokanakin on yhden pannun pasta: one pot lohi-pinaatti-hernepasta ja perjantaina nautitaan yhden pannun kanapastaa joka viimeistellään pestolla ja parmesaanilla.
Sunnuntaina on ensimmäinen adventti, ja sen kunniaksi tarjoamme glögireseptin. Resepti on alkoholiton, mutta lämmittävä ja mausteinen. Sen kanssa maistuvat klementiinit ja itse tehty pehmeä maapähkinä-fudge.
Hyvää ruokahalua – ja adventtia!
Viikon vinkki
Hauduta hiljaa
Hauduttaessa ruoka kypsyy hitaasti pienellä lämmöllä eikä kiehu rikki niin kuin keitettäessä helposti käy. Hauduttaessa nesteen pinta vain väreilee, ei varsinaisesti kupli ja kuohu. Jotkut sanovat nesteen hymyilevän haudutettaessa.
Hauduttaessa vitamiinitkin pysyvät mukana keitoksessa eivätkä kiehu höyrynä taivaan tuuliin. Pohjaanpalamisen riskikin on pienempi, kun neste riittää, eikä lämpö ole ylettömän kova.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.