Alkoholiton glögi

25 minuuttia
199 kcal

Glögin tuoksu kuuluu erottamattomasti joulunaikaan. Klassinen glögijuoma maistuu mainiosti ilman terästystäkin – kokeile tätä lämpimän mausteista versiota, jossa viini on vaihdettu omenamehuun.

Alkoholiton glögi

KORISTEELLISET MAUSTEET kruunaavat jouluisen juomaklassikon.

© wichmann+bendtsen

Alkoholiton glögi

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 6¼ g inkivääriä
  • ¼ sitruuna
  • ¼ appelsiini
  • ½ l omenamehua
  • tähtianista
  • 1 kardemummankotaa
  • neilikkaa
  • kanelitankoa
  • ¼ tl vaniljaa
  • ¼ dl sokeria

Koristeeksi

  • ¼ omena
  • ¼ granaattiomena
  • ¼ dl manteleita
  • ¼ dl kuivattuja karpaloita

Alkoholittoman glögin valmistus

  • Viipaloi inkivääri, sitruuna ja appelsiini. Riko kardemummankodat.

  • Kuumenna glögiainekset kattilassa kiehuvaksi.

  • Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.

  • Pese ja viipaloi omena, irrota granaattiomenan siemenet ja rouhi mantelit.

  • Jaa koristeet laseihin. Kaada kiehuva glögi päälle.

VINKKI! Holillisen version saat korvaamalla osan omenamehusta valkoviinillä tai terästämällä glögiä väkevilllä.