Alkoholiton glögi
Koristeelliset mausteet

 kruunaavat jouluisen juomaklassikon.

© wichmann+bendtsen

Alkoholiton glögi

Glögin tuoksu kuuluu erottamattomasti joulunaikaan. Klassinen glögijuoma maistuu mainiosti ilman terästystäkin – kokeile tätä lämpimän mausteista versiota, jossa viini on vaihdettu omenamehuun.

perjantai 30. lokakuuta 2020 teksti S. Leth

Alkoholiton glögi

8 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 15 minuuttia

Aika yhteensä: 25 minuuttia

AINEKSET

25 g inkivääriä

1 sitruuna

1 appelsiini

2 l omenamehua

5 tähtianista

4 kardemummankotaa

10 neilikkaa

5 kanelitankoa

½ tl vaniljaa

½ dl sokeria

Koristeeksi

1 omena

½ granaattiomena

1 dl manteleita

½ dl kuivattuja karpaloita

Alkoholittoman glögin valmistus

  • Viipaloi inkivääri, sitruuna ja appelsiini. Riko kardemummankodat. 

  • Kuumenna glögiainekset kattilassa kiehuvaksi. 

  • Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia. 

  • Pese ja viipaloi omena, irrota granaattiomenan siemenet ja rouhi mantelit. 

  • Jaa koristeet laseihin. Kaada kiehuva glögi päälle.

VINKKI! Holillisen version saat korvaamalla osan omenamehusta valkoviinillä tai terästämällä glögiä väkevilllä.

Ravintosisältö/lasi

Energiaa: 199 kcal

Proteiinia: 2 g

Rasvaa: 3 g

Hiilihydraattia: 41 g

Kuitua: 2 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee