Kippistelyä punaviinillä
© iStock

Näin tipaton tammikuu onnistuu

Näillä vinkeillä tipattomuus ei ole temppu eikä mikään!

maanantai 2. tammikuuta 2017 teksti Anna Sjøstrøm

Tipaton tammikuu - tai mikä tahansa ajanjakso - voi olla monellakin tapaa hyväksi niin fyysiselle kuin henkiselle hyvinvoinnille. Tipattomuus voi kuitenkin olla helpommin sanottu kuin tehty, sillä alkoholista kieltäytyjä voi kohdata matkan varrella yllättäviäkin haasteita. Lue, miten selviät tilanteista, joissa yritetään heittää kapuloita raittiin rattaisiin.

1. Valmistaudu lähipiirin kommentteihin

Ympäristö voi suhtautua alkoholista kieltäytyjään yllättävänkin kummeksuvasti ja jopa negatiivisesti. Tähän kannattaa varautua henkisesti ja muistaa, että piikittelijät ovat luultavasti vain kateellisia luonteesi lujuudesta.

2. Vastaukset valmiiksi

Kun ihmetteleviä kysymyksiä alkaa tulla, kannattaa vastausten olla valmiina. Painota sitä, että tämä on oma päätöksesi, joka perustuu siihen, mikä mielestäsi on itsellesi tällä hetkellä parhaaksi - et siis ota kantaa muiden alkoholinkäyttöön. 

3. Pidä tavoite mielessä

Kun samppanjat poksahtelevat ympärillä ja kylmä ohut kuplii kaverin tuopissa, pidä mielessä, miksi ryhdyit tipattomalle ja mitä hyötyä siitä on. Jos se helpottaa, ajattele, että tämä ei kuitenkaan ole loppuelämän päätös.

4. Hae tukea muilta tipattomilta

Luultavasti joku tuttusikin viettää tipatonta tammikuuta. Jos alkoholittomuus alkaa siepata, vertaistuella ei ole vertaa.

5. Oma pullo mukaan

Ota juhliin omat juomat ja jättäydy pois tarjoituilta kierroksilta baarissa. Näin sinun ei joka käänteessä tarvitse selitellä, miksi lasissasi on vain limpparia.

KUNTO PLUS suosittelee:

Edistä terveyttäsi aktiivisuusrannekkeen avulla

Haluaisitko olla terveempi ja vireämpi vuonna 2019? Aktiivisuusranneke voi auttaa pääsemään tavoitteeseen. Kerromme, miksi askel- ja unimittarin sisältävä aktiivisuusranneke voi olla paras koskaan tekemäsi sijoitus omaan terveyteesi.

Active Fit-aktiivisuusranneke voi todella edistää terveyttäsi – se mm. motivoi liikkumaan enemmän ja kertoo, paljonko ja kuinka hyvin nukut öisin.

Tutkimusten mukaan aktiivisuusranneke voi kasvattaa motivaatiota huimasti. Askelmittarin sisältävä aktiivisuusranneke voi olla juuri sinulle sopiva ratkaisu! Tutkimusten mukaan askelmittari voi lisätä huimasti motivaatiota liikkua. Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan askelmittari saa käyttäjänsä liikkumaan jopa 27 prosenttia enemmän – mikä vastaa 1,5 kilometriä kävelyä lisää joka päivä! Se taas auttaa alentamaan sekä verenpainetta että painoa. Haluaisitko olla terveempi ja liikkua enemmän? Askelmittari voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Nyt saat askel- ja unimittarin sisältävän aktiivisuusrannekkeen tarjoushintaan!

Kun tilaat nyt KUNTO PLUS -lehden, saat samalla aktiivisuusrannekkeen, joka sisältää askel-, uni- ja sykemittarin. Aktiivisuusranneke Active Fit Tracker sisältää runsaasti hyödyllisiä toimintoja, joiden avulla olet terveempi ja aktiivisempi vuonna 2019:
  • Askelmittari – laskee jokaisen päivän aikana ottamasi askeleen.
  • Unimittari – tallentaa tietoa siitä, paljonko olet nukkunut ja mikä on kevyen ja syvän unen osuus.
  • Sykemittari – mittaa sykkeen ja tallentaa tiedot sykkeestä ympäri vuorokauden.
  • Kalorilaskuri – laskee jatkuvasti, paljonko energiaa olet liikkumalla kuluttanut.
  • Ilmoitukset – ranneke ilmoittaa värinähälytyksellä puhelimeen saapuvista puheluista ja viesteistä.
  • Liikkumattomuushälytys – rannekkeen voi asettaa hälyttämään, kun olet istunut liian pitkään paikoillasi.
  • Rannekello – tavallinen rannekello, joka toimii myös herätyskellona – tyylikkään näköinen ranneke on myös mukava käyttää.
  • Helppokäyttöinen sovellus – sovelluksesta saat nopealla vilkaisulla tietoa siitä, miten aktiivinen olet ollut, joten voit seurata tavoitteiden toteutumista ja sitä, minä päivinä tai viikkoina liikut eniten.
Active Fit Trackeren on arvoltaan 90 euroa. Kun tilaat KUNTO PLUS -lehden, saat neljän numeron lisäksi aktiivisuusrannekkeen yhdistettyyn tarjoushintaan vain 24,90 euroa. Säästät yhteensä 104,10 euroa!

KATSO TARJOUS: Active Fit Tracker + 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä tarjoushintaan 24,90 euroa.

VIDEO: Katso, mitä kaikkea Active Fit Tracker -aktiivisuusrannekkeella voi tehdä:

Active Fit Tracker seuraa aktiivisuustasoasi ja nukkumistasi. Laite lähettää tiedot langattomasti Bluetooth-yhteyden kautta mobiilisovellukseen, josta näet nopeasti terveytesi kannalta tärkeät tiedot.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee