Näin tipaton tammikuu onnistuu

Näillä vinkeillä tipattomuus ei ole temppu eikä mikään!

Kippistelyä punaviinillä

Tipaton tammikuu - tai mikä tahansa ajanjakso - voi olla monellakin tapaa hyväksi niin fyysiselle kuin henkiselle hyvinvoinnille. Tipattomuus voi kuitenkin olla helpommin sanottu kuin tehty, sillä alkoholista kieltäytyjä voi kohdata matkan varrella yllättäviäkin haasteita. Lue, miten selviät tilanteista, joissa yritetään heittää kapuloita raittiin rattaisiin.

1. Valmistaudu lähipiirin kommentteihin

Ympäristö voi suhtautua alkoholista kieltäytyjään yllättävänkin kummeksuvasti ja jopa negatiivisesti. Tähän kannattaa varautua henkisesti ja muistaa, että piikittelijät ovat luultavasti vain kateellisia luonteesi lujuudesta.

2. Vastaukset valmiiksi

Kun ihmetteleviä kysymyksiä alkaa tulla, kannattaa vastausten olla valmiina. Painota sitä, että tämä on oma päätöksesi, joka perustuu siihen, mikä mielestäsi on itsellesi tällä hetkellä parhaaksi - et siis ota kantaa muiden alkoholinkäyttöön.

3. Pidä tavoite mielessä

Kun samppanjat poksahtelevat ympärillä ja kylmä ohut kuplii kaverin tuopissa, pidä mielessä, miksi ryhdyit tipattomalle ja mitä hyötyä siitä on. Jos se helpottaa, ajattele, että tämä ei kuitenkaan ole loppuelämän päätös.

4. Hae tukea muilta tipattomilta

Luultavasti joku tuttusikin viettää tipatonta tammikuuta. Jos alkoholittomuus alkaa siepata, vertaistuella ei ole vertaa.

5. Oma pullo mukaan

Ota juhliin omat juomat ja jättäydy pois tarjoituilta kierroksilta baarissa. Näin sinun ei joka käänteessä tarvitse selitellä, miksi lasissasi on vain limpparia.