Maapähkinäfudgeja
Makean suolaiset fudget

Säilytä nämä herkut jääkaapissa, jotta ne eivät pehmene liikaa.

© wichmann+bendtsen

Maapähkinäfudge

Suussasulavan makoisat maapähkinäfudget sopivat hyvin myös joulunajan herkutteluun, ja ne on helppo valmistaa kotikeittiössä.

perjantai 30. lokakuuta 2020 teksti S. Leth

Maapähkinäfudge

40 palaa

TARVITTAVA AIKA

Valmistusaika: 15 tuntia

Aika yhteensä: 75 minuuttia - Jäähdytys: 1 tunti

AINEKSET

2 dl maapähkinävoita

1 dl kookosrasvaa

1 rkl vaahterasiirappia

1 tl vaniljajauhetta

1 tl kanelia

Maapähkinäfudgen valmistus

  • Mittaa ainekset kattilaan. Sulata koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. 
  • Vuoraa 15 x 25 cm neliskanttinen vuoka leivinpaperilla, tai taittele vuoka leivinpaperista isompaan vuokaan. Kaada kuuma karamelliseos varovasti vuokaan. Pakasta 1 tunti niin, että seos jähmettyy. 
  • Leikkaa fudge 40 palaan. Pidä palat erilllään toisistaan tai pyöräytä ne voipaperiin. 
  • Säilytä jääkaapissa.

VINKKI! Muutama tippa piparminttuöljyä antaa fudgeen hyvän säväyksen.

Ravintosisältö/kappale

Energiaa: 55 kcal

Proteiinia: 1 g

Rasvaa: 5 g

Hiilihydraattia: 1 g

Kuitua: 0,5 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?

KUNTO PLUS suosittelee