Suklaa-lakritsi-kahvi-saksanpähkinäkaramellilevy

Makea herkku jouluun!

maanantai 9. joulukuuta 2013 teksti I. FORM-redaktionen

Noin 20 kpl á 20 g
2 dl ruokosokeria (180 g)
1 dl agavesiirappia tai akaasiahunajaa
2 rkl voita (30 g)
2 rkl kahvipapuja
1 tl merisuolaa
4 tl raakalakritsijauhetta
½ tl muskottia
100 g tummaa suklaata (99 %)
4 rkl kookoshiutaleita
4 rkl goji-marjoja
1 rkl acai-jauhetta
75 g saksanpähkinöitä
75 g manteleita


  • Kuumenna sokeria pinnoitetussa pannussa.
  • Kun se alkaa sulaa reunoilta, lisää voi ja sekoita. Lisää agavesiirappi ja kääntele seosta hyvin.
  • Murskaa kahvipavut karkeaksi rouheeksi. Lisää kahvirouhe, suola, lakritsijauhe, muskotti ja suklaa pannulle ja sekoita miedolla lämmöllä.
  • Lisää joukkoon kookoshiutaleet, goji-marjat, acai-jauhe, saksanpähkinät ja mantelit. Sekoita hyvin.
  • Kaada lämmin seos leivinpaperin päälle ja paina toinen leivinpaperi seoksen päälle.
  • Kauli seoksesta noin 20 x 20 cm levy. Anna jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt levy 20 palaseen.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mitä terveysneuvoa sinun on vaikeinta noudattaa?


KUNTO PLUS suosittelee