Pähkinä-hedelmäsuklaa
Sydän tykkää tummasta suklaasta –

sillä herkun sisältämät aineet voivat auttaa alentamaan verenpainetta. 

© wichmann+bendtsen

Pähkinä-hedelmäsuklaa

Tee itse oma suklaaherkkusi! Tuunaa kaupan tumma suklaa pähkinöillä ja kuivatuilla hedelmillä, niin saat juuri itsellesi mieleistä herkkua. Vain mielikuvitus on rajana!

perjantai 30. lokakuuta 2020 teksti S. Leth

Pähkinä-hedelmäsuklaa

25 palaa

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 10 minuuttia

Aika yhteensä: 15 minuuttia

AINEKSET

1½ dl pähkinöitä

1½ dl kuivattuja hedelmiä

200 g tummaa suklaata

½ dl kookoslastuja

Valmistus

  • Paahda pähkinöitä 200 asteessa 5 minuuttia. 
  • Rouhi pähkinät ja hedelmät. 
  • Rouhi suklaa. Sulata 2/3 suklaasta mikron sulatustoiminnolla. Sekoita kun suklaa on lähes sulanutta ja varo polttamasta sitä. Lisää loppu suklaa joukkoon. 
  • Lisää pähkinät, hedelmät ja kookos. Sekoita. 
  • Levitä massa 16 x 27 cm silikonivuokaan. Voit myös taitella vuoan leivinpaperista. 
  • Anna jähmettyä kylmässä. Paloittele levy 25 osaan.

VINKKI! Pirteänvihreät pistaasit tuovat hauskasti väriä, mutta suklaa on valmis solmimaan liiton kaikkien pähkinöiden kanssa.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 92 kcal

Proteiinia: 1 g

Rasvaa: 5 g

Hiilihydraattia: 10 g

Kuitua: 1 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee