Kaali on superterveellistä, ja kun käytössäsi on hyviä reseptejä, huomaat, että se voi myös maistua tosi hyvältä. Tutustu tämän viikon ruokalistaan.
Kaali on kasvisten aatelia varsinkin terveellisyyden suhteen. Siinä on kuitua, vitamiineja, karvasaineita ja antioksidantteja.
Kaiken muun hyvän lisäksi kaali on kevyttä, halpaa, ympäristöystävällistä, täyttävää, ruuansulatusta edistävää ja suolistobakteerien herkkua.
Elimistö kiittää, kun tarjoilet tällä viikolla kaalia jokaisena päivänä.
Ruokalistalla on kaksi herkullista kaalisalaattia ja maukas possupata riisin ja parsakaalin kera. Jos hullaannut täysin kaaliin, voit korvata ruskean riisin kukkakaaliriisillä.
Kaalia löytyy myös viikon lämpimistä ruuista, kuten herkullisesta broilericurrysta, kaalimuhennoksesta ja maistuvista kukkakaalipihveistä.
Viikonlopun herkuksi ei sentään ole kehitelty kaalikakkua, vaan banaanikakkua, jossa ei ole sokeria eikä voita, mutta siinä on ihana, runsas suklaakuorrute. Oikein hyvää ruokahalua!
Kaali kannattaa siis raastaa, suikaloida ja silputa mahdollisimman hienoksi. Kuitupitoinen kaali saa hienontamisesta mukavamman suutuntuman, ja siitä tulee ruuansulatuksellekin helpommin käsiteltävää.
Jos kaalin suikaloiminen veitsellä tympii, kaalin hienontamiseen käyvät erinomaisesti erilaiset vihannesleikkurit ja monitoimikoneet.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.