Kukkakaalipihvejä ja kaalimuhennosta

30 minuuttia
488 kcal

KUNTO PLUSsan reseptissä hyödynnetään kahta erilaista kaalia samalla aterialla. Kokeile herkullisia kukkakaalipihvejä, jotka maistuvat taatusti muillekin kuin kasvissyöjille.

Kukkakaalipihvejä ja kaalimuhennosta, reseptit

KAHTA KAALIA SAMALLA ATERIALLA – yhdistä kaalimuhennos kukkakaalipihveihin, niin kaalin saanti on taattu.

© wichmann+bendtsen

Kukkakaalipihvejä ja kaalimuhennosta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Kaalimuhennos

  • 300 g valkokaalia
  • 10 g voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl maitoa
  • ½ dl ruokakermaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Kukkakaalipihvit

  • 300 g kukkakaalia
  • 2 munaa
  • 1 sipulia
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • öljyä paistamiseen

Lisäksi

  • 200 g tomaattia

Valmistus

  • Jauha tai raasta kukkakaali.
  • Sekoita joukkoon muna, hienonnettu sipuli, jauhot, suolaa ja pippuria. Anna turvota 10 minuuttia.
  • Muotoile massasta pieniä pihvejä ja paista öljyssä keskilämmöllä noin 5 minuuttia kummaltakin puolelta.
  • Silppua kaali ja keitä miedossa suolavedessä 3 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
  • Sulata voi kattilassa, lisää ensin jauhot ja sitten maito vispaten. Lisää kaali, ruokakerma, suolaa ja pippuria ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
  • Puolita tomaatit ja tarjoa pihvien ja muhennoksen kera.

VINKKI! Tee muhennos ensi kerralla jostain toisesta, kiinteästä kaalista. Fenkolinsiemenet, murskattu valkosipuli tai timjami antavat mukavasti makua kasvispihveihin.