Lohinyytit ja kuskussalaattia

30 minuuttia
535 kcal

Maukasta lohta käden käänteessä – kokeile herkullisia lohinyyttejä kuskussalaatin kera, niin tiedossa on taatusti maistuva päivällinen.

Lohinyytit ja kuskussalaattia, reseptit

Lohinyytit ja kuskussalaattia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Lohinyytit

  • 50 g lehtipinaattia
  • 200 g brokkoliinia
  • 2 annospalaa lohta, noin 250 g
  • 2 tl oliiviöljyä, voi jättää pois
  • 4 sitruunaviipaletta
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria

Kuskussalaatti

  • 50 g kuskusia, kuivapaino
  • 150 g suippokaalia
  • ½ omenaa
  • 2 kevätsipulinvartta
  • 2 rkl hienonnettua minttua
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria

Kastike

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl vettä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl juoksevaa hunajaa

Valmistus

  • Jaa pinaatinlehdet ja parsakaali kahdelle leivinpaperinpalalle. Pirskota öljyllä.
  • Poista kalapaloista nahka ja pane kalat kasvisten päälle. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää sitruunaviipaleet.
  • Nosta paperin reunat ylös ja sido nyytit puuvillalangalla tai kietaise kukin annos napakkaan pakettiin sauma ylöspäin.
  • Kypsennä nyyttejä 170 asteessa 20 minuuttia.
  • Kaada kuskusin päälle kiehuvaa vettä, anna seistä 2 minuuttia ja kaada ylimääräinen vesi pois.
  • Silppua kaali, viipaloi omena ja kevätsipuli ja hienonna minttu. Sekoita salaatti ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja lisää kastike salaattiin.
  • Nosta annokset papereineen tarjolle.

VINKKI! Perunat ja salaatti sopivat gluteenittomaksi vaihtoehdoksi kuskusille.