Ankanrintaa ja uunipunajuurta

30 minuuttia
415 kcal

Punaista päivällispöytään! Tarjoa punajuurta ja punakaalia yhdessä ankanrinnan kanssa, niin tuloksena on terveellinen ja huippumaukas ateria.

Ankanrintaa ja uunipunajuurta

MAISTUUKO ANKKA? Niin meillekin!

© wichmann+bendtsen

Ankanrintaa ja uunipunajuurta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g punajuurta kuorittuna
  • 1 ankanrinta
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 100 g punakaalia
  • 2 rkl vinegrettiä
  • 1 appelsiini
  • 12 hasselpähkinää
  • 1 kourallista vesikrassia

Vinegretti

  • ½ rkl dijoninsinappia
  • ¼ dl sherryviinietikkaa
  • ½ dl hasselpähkinäöljyä tai saksanpähkinä- tai rapsiöljyä
  • ½ dl oliiviöljyä tai appelsiinimehua
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Leikkaa punajuuri tangoiksi ja kypsennä 200 asteessa 25 minuuttia.
  • Sekoita vinegretti ja mausta suolalla ja pippurilla. Jos käytät oliiviöljyn tilalla appelsiinimehua, raasta ensin kuori.
  • Sipaise punajuuret vinegretillä, kun otat ne uunista.
  • Pane ankanrinta rasvapuoli alaspäin kylmälle paistinpannulle. Pane lämpö päälle ja paista 10 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta rinta suolalla ja pippurilla, kääri ensin leivinpaperiin ja sitten keittiöpyyhkeeseen ja anna vetäytyä 5 min.
  • Suikaloi punakaali ja sekoita joukkoon 1 rkl vinegrettiä. Sekoita kaali ja punajuuri.
  • Paahda saksanpähkinät kuivalla, kuumalla pannulla, anna jäähtyä, hiero kuoret pois sormilla ja halkaise pähkinät.
  • Viipaloi ankanrinta, jaa lautasille, lisää punakaali-punajuurisekoitus ja koristele annokset appelsiininkuoriraasteella, hasselpähkinöillä ja krassilla.

VINKKI! Arkisempi salaatti syntyy broilerista.