½
dl
hasselpähkinäöljyä tai saksanpähkinä- tai rapsiöljyä
½
dl
oliiviöljyä tai appelsiinimehua
merisuolaa
mustapippuria
Valmistus
Leikkaa punajuuri tangoiksi ja kypsennä 200 asteessa 25 minuuttia.
Sekoita vinegretti ja mausta suolalla ja pippurilla. Jos käytät oliiviöljyn tilalla appelsiinimehua, raasta ensin kuori.
Sipaise punajuuret vinegretillä, kun otat ne uunista.
Pane ankanrinta rasvapuoli alaspäin kylmälle paistinpannulle. Pane lämpö päälle ja paista 10 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta rinta suolalla ja pippurilla, kääri ensin leivinpaperiin ja sitten keittiöpyyhkeeseen ja anna vetäytyä 5 min.
Suikaloi punakaali ja sekoita joukkoon 1 rkl vinegrettiä. Sekoita kaali ja punajuuri.
Paahda saksanpähkinät kuivalla, kuumalla pannulla, anna jäähtyä, hiero kuoret pois sormilla ja halkaise pähkinät.
Viipaloi ankanrinta, jaa lautasille, lisää punakaali-punajuurisekoitus ja koristele annokset appelsiininkuoriraasteella, hasselpähkinöillä ja krassilla.