Tehosekoitin on loistava keittiöväline, jolla saa hetkessä sen suuremmin pähkäilemättä kylliksi kasviksia aterioille. Sekoitin on oiva apuväline kiireiseen arkeen, jolloin ei kerta kaikkiaan jaksa alkaa silppuamaan ja suikaloimaan käsin.
Sekoitin hoitaa homman sekunneissa ja se hienontaa kasvikset niin tasaiseksi, että perheen nirsoilijatkaan eivät edes huomaa. Se on etu, jos terveelliset kasvikset, kuten parsakaali, eivät ole kaikkien syöjien suursuosikkeja.
Tällä viikolla laitetaan tehosekoitin laulamaan joka päivä.
Maanantaina tehdään pestoa salaatin kastikkeeksi, tiistaina peruna-lehtikaalikeitto uunilohella kruunattuna ja keskiviikkona kukkakaalista tehdään riisiä tikka masala -broilerin seuraksi.
Torstaina laitetaan falafelwrapeja ja perjantaina tehdään guacamole burgeriin, jossa sämpylänä on portobellosienen lakit.
Hengästyttääkö vyörytys jo? Eikä tässä ollut vielä kaikki. Sekoitin on suorastaan parhaimmillaan jälkiruuissa. Sillä syntyvät smoothiet, pirtelöt, mousset ja makeiden leivonnaisten taikinat.
Kokeile taateli-suklaakakulla, jossa sekä taikina että kuorrute syntyvät sekoittimella. Jos olet enemmän jäätelön ystävä, pyöräytä tehosekoittimella suklaajäätelö ilman sokeria ja kermaa.
Hyvää ruokahalua!
Viikon vinkki
Kasvikset katoavat soseeseen Sekoittimella saat vähennettyä ruokahävikkiä, kun käytät nuutuneet vihannekset ja kasvikset surutta soseisiin. Se, mikä näyttää ikävältä salaatissa tai napostelutarjottimella, muuttuu herkuksi kasviskeitossa, kastikkeessa tai dipissä.
Myös kaalien keskustat, varret ja lehdet käyvät soseisiin, jolloin saat kaiken käyttöön, mikä on hyvä sekä ympäristölle että kukkarolle.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.