Nettitreeni Ruokalista Reittisuunnittelu Reseptit
Etsi
Oma sivu
    Nettitreeni Ruokalista Reittisuunnittelu Reseptit
Sulje
Etusivulle
    • KUNTO PLUSsan reittisuunnittelu
    • Laadi reitti
    • Omat reitit
    • TREENI
    • Treeniohjelmat
    • Nettitreeni
    • Pikatreeni
    • Harjoitteet
    • Voimaharjoittelu
    • Jooga
    • Urheiluvammat
    • Treenivaatteet ja -varusteet
    • Cooperin testi – kuntotesti
    • Juoksu
    • Kävely
    • Juoksuohjelmat
    • 5 km
    • 10 km
    • Puolimaraton
    • Maraton
    • Intervallijuoksu
    • RESEPTIT
    • Ruokaohjeet
    • Päivällinen
    • Lounas
    • Aamiainen
    • Leipä ja sämpylät
    • Salaatti
    • Leivonnaiset
    • Letut ja lettutaikina
    • Jälkiruoka
    • Terveelliset välipalat
    • Smoothiet
    • Mehut
    • Kasvisruoka
    • Muunna grammat desilitroiksi
    • TERVEELLISTÄ RUOKAA
    • Ravitsemusneuvoja
    • Terveellisiä elintarvikkeita
    • Treeni ja ravinto
    • Proteiinilaskuri
    • LAIHDUTUS
    • Painonhallinta
    • KUNTO PLUS Ruokavalio
    • Laihdutusvinkit
    • Litteä vatsa
    • Energiankulutus
    • BMI-laskuri
    • Kalorilaskuri
    • Laske kulutuksesi
    • TERVEYS
    • Ennaltaehkäisy
    • Sydän
    • Syöpä
    • Stressi
    • Uni
    • Hyvinvoiva vatsa
    • Psykologia
    • Seksi
    • Raskaus
    • Meditaatio
    • Kauneus ja hyvinvointi
  • Tilaa lehti
  • Etukauppa tilaajille
  • Mikä on KUNTO PLUS?
  • Tutustu lehteen
  • Asiakaspalvelu
  • Omat tiedot
  • Tallennetut artikkelit
  • Kirjaudu ulos
Terveellisiä reseptejä
Ruokaohjeet
Viikon ruo...

Viikon ruokalista

Viikko 42

Parhaat perunareseptit

Jos joutuisi autiolle saarella ja saisi ottaa mukaan vain yhden raaka-aineen, peruna olisi varsin hyvä valinta. Harva ruoka-aine nimittäin täyttää yhtä hyvin kuin peruna ja sopii niin moneen ruokaan ja sisältää vieläpä tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita.

Peruna sopii mainiosti ruokateemaksi syksyyn, sillä vielä 1960-luvun lopulle asti lapset saivat koulusta vapaata päästäkseen osallistumaan kotiseudullaan perunannostoon.

Vaikka harvalla enää omia viljelyksiä onkaan, peruna on silti pitänyt pintansa kotikeittiön suosikkiraaka-aineena.

Tällä viikolla valmistetaankin maukasta perunakeittoa, rapeita röstejä ja maukasta muusia. Viikonloppuna kokeillaan perunapizzaa ja herkutellaan katkaravuilla. Tarjoa ruokien seurana hyvää salaattia, esim. tomaattisalaattia.

Hyvää ruokahalua!

Maanantai
Lautasella röstiä, kylmäsavulohta ja omena-maa-artisokkasalaattia
Päivällinen

Röstiä, kylmäsavulohta ja omena-maa-artisokkasalaattia

Herkullinen rösti savulohen ja omena-maa-artisokkasalaatin kera valmistuu alle puolessa tunnissa.

504 kcal
25 minuuttia
Tiistai
Lounas

Peruna-pinaatti-fetamunakas

Munakas on helppo ja terveellinen ruoka. Tässä siihen käytetään eiliseltä jääneitä perunoita sekä pinaattia ja fetaa.

356 kcal
30 minuuttia
Keskiviikko
Lautasellinen pekonilla, omenalla ja kurpitsansiemenillä viimeisteltyä purjo-perunasosekeittoa
Päivällinen

Purjo-perunasosekeitto, pekonia ja omenaa

Perunoiden kuorimisessa on suurin työ, mutta sen jälkeen keitto valmistuu melkein itsestään. Tässä ohje.

358 kcal
30 minuuttia
Torstai
Caesarsalaattia lautasella
Päivällinen

Jyvitetty caesarsalaatti

Hyödynnä jääkaappiin unohtunut broileri ja tee siitä herkullista caesarsalaattia. Saat salaatista vieläkin ruokaisamman version, kun lisäät siihen helmispelttiä tai kauraa, ohraa tai riisiä, mitä ikinä sattuukin olemaan saatavilla tai jopa valmiiksi kypsennettynä ja tähteeksi jääneenä. Ruokahävikki vähenee näin taatusti!

344 kcal
30 minuuttia
Perjantai
Pihvilihaa, peruna-maa-artisokkamuusia ja paistettuja sieniä
Päivällinen

Naudanlihaa, peruna-maa-artisokkamuusia ja paistettuja sieniä

Toisinaan tekee mieli oikein hyvää pihviä. Paista kunnon pihvi tai kokeile valmistaa kuvetta eli flank steakia peruna-artisokkamuusin ja paistettujen sienten ja artisokan kanssa. Taatusti maukasta ja ravitsevaa!

570 kcal
30 minuuttia
Viikonlopun iloksi
Minipizza lautasella
Päivällinen

Pienet katkara­pu­-perunapizzat

Onko pizza sinunkin lempiruokasi? Kokeile pieniä katkarapu-perunapizzoja, jotka vievät kielen mennessään.

527 kcal
30 minuuttia
Poteter i en kjele

Viikon vinkki

6 konstia, joilla keität parhaat perunat

Perunoiden keittäminen luonnistuu joka kokilta, mutta näillä vinkeillä saat keitetyistä perunoista entistä maukkaampia:

  • Keitä perunat kuorineen, jolloin saat perunoista eniten ravintoaineita ja makua.
  • Älä paloittele isoja perunoita pienemmiksi, sillä tällöin niiden maku kärsii. Keitä sen sijaan kaikki perunat kokonaisina, ja poimi pienet perunat kattilasta ennen isoja.
  • Pane kattilaan vain sen verran vettä, että perunat juuri peittyvät.
  • Lisää keitinveteen tuoretta tilliä tai lipstikkaa – ne antavat lisää hyvää makua.
  • Peitä kattila kannella. Keitinvesi saa poreilla muttei räiskyä valtoimenaan.
  • Kokeile perunoiden kypsyyttä haarukalla tai kakkutikulla.
Foodplan concepts background

KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia

Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.

Enintään 30 min valmistusaika
Enintään 650 kcal /ateria
Kalaa tai äyriäisiä 1 x viikko
Kasvisruokaa 1 x viikko
Terveellisiä aineksia
Näytä enemmän
    KUNTO PLUS
    • Bonnier Publications International AS
    • Postboks 543
    • 1411 Kolbotn, Norge
    • Org. 977041066
    • ASIASKASPALVELU
    • Itsepalvelu
    • Puh. +358 (0) 203 34433
    Seuraa meitä
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Uutiskirje
    Tietoa KUNTO PLUSsasta
    • Tilaa KUNTO PLUS
    • KUNTO PLUS app
    • Etukauppa tilaajille
    • Tietoa KUNTO PLUSsasta
    • FAQ
    • Wype – digilehdet
    • Ilmoitukset: KUNTO PLUS
    • Yhteystiedot
    Ehdot ja käytännöt
    • Evästepolitiikka
    • Evästeasetukset
    • Tietosuojalauseke
    • Käyttöehdot