Jyvitetty caesarsalaatti

30 minuuttia
344 kcal

Hyödynnä tähteeksi jäänyt broileri ja tee siitä herkullista caesarsalaattia. Saat salaatista vieläkin ruokaisamman version, kun lisäät siihen helmispelttiä tai kauraa, ohraa tai riisiä, mitä ikinä sattuukin olemaan saatavilla tai jopa valmiiksi kypsennettynä ja tähteeksi jääneenä. Ruokahävikki vähenee näin taatusti!

Caesarsalaattia lautasella

OTA TÄHTEET HYÖTYKÄYTTÖÖN ja valmista niistä herkullinen jyvitetty caesarsalaatti.

© wichmann+bendtsen

Jyvitetty caesarsalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 kypsää broilerin rintafilettä
  • 1 romainesalaatti
  • ½ avokado
  • 37 g kypsää helmispelttiä
  • 25 g parmesaania
  • 2 rkl kastiketta

Krutongit

  • 50 g kuivahtanutta leipää
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ valkosipulinkynsi
  • ½ tl yrttejä
  • ¼ tl merisuolaa

Kastike

  • ½ valkosipulinkynsi
  • 1 rkl parmesaania
  • 1½ rkl majoneesia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ¼ rkl sitruunamehua
  • ½ tl worcesterkastiketta
  • ½ tl sinappia
  • suolaa ja pippuria

Valmistus

  • Kuutioi leipä ja sekoita joukkoon öljy, murskattu valkosipuli, yrttisilppu tai kuivatut yrtit ja suola.
  • Levitä krutongit leivinpaperille ja kypsennä 175 asteessa kullanruskeiksi ja rapeiksi, noin 10–15 minuuttia.
  • Silppua sipuli ja murskaa valkosipuli. Sekoita joukkoon muut kastikeainekset.
  • Viipaloi broileri ja avokado ja revi salaatti.
  • Sekoita joukkoon speltti.
  • Jaa salaatti neljälle lautaselle. Ripota päälle krutongit, pirskota 1 rkl kastiketta annoksiin ja koristele parmesaanilastuilla

VINKKI! Kala tai kikherneet toimivat myös caesarsalaatissa. Broileri viihtyy myös porkkanan, purjon ja varsisellerin seurassa. Helmispeltin voi vaihtaa riisiin, kauraan tai ohraan.