Pienet katkara­pu­-perunapizzat

30 minuuttia
527 kcal

Onko pizza sinunkin lempiruokasi? Kokeile pieniä katkarapu-perunapizzoja, jotka vievät kielen mennessään.

Minipizza lautasella

Herkullinen päivällinen valmistuu vartissa.

© wichmann+bendtsen

Pienet katkara­pu­-perunapizzat

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 3 dl vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl merisuolaa
  • 1 tl (3 g) kuivahiivaa
  • 350 g durum- ja spelttijauhoja, puolet kumpiakin
  • 200 g perunoita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pallo mozzarellaa
  • merisuolaa
  • pippuria
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 200 g katkarapuja
  • ½ ruukkua ruohosipulia

Valmistus

  • Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. Lisää reilusti kädenlämpöiseen (42°) veteen öljy, suola ja jauhot, joihin hiiva on sekoitettu. Odota hetki hiivan heräämistä. Sekoita joukkoon puolet jauhoista. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina sileäk­si ja joustavaksi.

  • Jaa taikina 6 osaan ja pyöritä palloiksi. Peitä leivinliinalla.

  • Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja viipaloi mozzarella.

  • Painele taikinapallot litteiksi leivinpaperin päälle. Levitä päälle perunat, mausta valkosipulilla, suolalla ja pippurilla ja lisää mozzarella. Pirskota päälle oliiviöljyä. Paista 225 asteessa 10 minuuttia.

  • Lisää katkaravut ja paista vielä 5 minuuttia. Koristele ruohosipulisilpulla ja tarjoa heti.

Haluatko syödä pizzan ilman pohjan hiilareita? Katso reseptit täältä.


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background