Pienet katkara­pu­-perunapizzat

30 minuuttia
527 kcal

Onko pizza sinunkin lempiruokasi? Kokeile pieniä katkarapu-perunapizzoja, jotka vievät kielen mennessään.

Minipizza lautasella

Herkullinen päivällinen valmistuu vartissa.

© wichmann+bendtsen

Pienet katkara­pu­-perunapizzat

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 3 dl vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl merisuolaa
  • 1 tl (3 g) kuivahiivaa
  • 350 g durum- ja spelttijauhoja, puolet kumpiakin
  • 200 g perunoita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pallo mozzarellaa
  • merisuolaa
  • pippuria
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 200 g katkarapuja
  • ½ ruukkua ruohosipulia

Valmistus

  • Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. Lisää reilusti kädenlämpöiseen (42°) veteen öljy, suola ja jauhot, joihin hiiva on sekoitettu. Odota hetki hiivan heräämistä. Sekoita joukkoon puolet jauhoista. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina sileäk­si ja joustavaksi.

  • Jaa taikina 6 osaan ja pyöritä palloiksi. Peitä leivinliinalla.

  • Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja viipaloi mozzarella.

  • Painele taikinapallot litteiksi leivinpaperin päälle. Levitä päälle perunat, mausta valkosipulilla, suolalla ja pippurilla ja lisää mozzarella. Pirskota päälle oliiviöljyä. Paista 225 asteessa 10 minuuttia.

  • Lisää katkaravut ja paista vielä 5 minuuttia. Koristele ruohosipulisilpulla ja tarjoa heti.

Haluatko syödä pizzan ilman pohjan hiilareita? Katso reseptit täältä.