Minipizza lautasella

Herkullinen päivällinen valmistuu vartissa. 

© wichmann+bendtsen

Pienet katkara­pu­-perunapizzat

Onko pizza sinunkin lempiruokasi? Kokeile pieniä katkarapu-perunapizzoja, jotka vievät kielen mennessään.

tiistai 5. helmikuuta 2019 teksti H. Carlsen

Pienet katkara­pu­-perunapizzat

2 annosta

3 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl merisuolaa
1 tl (3 g) kuivahiivaa
350–400 g durum- ja spelttijauhoja, puolet kumpiakin
200 g perunoita
2 valkosipulinkynttä
1 pallo mozzarellaa
merisuolaa
pippuria
2 tl oliiviöljyä
200 g katkarapuja
½ ruukkua ruohosipulia 

Valmistus

  • Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. Lisää reilusti kädenlämpöiseen (42°) veteen öljy, suola ja jauhot, joihin hiiva on sekoitettu. Odota hetki hiivan heräämistä. Sekoita joukkoon puolet jauhoista. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina sileäk­si ja joustavaksi.
  • Jaa taikina 6 osaan ja pyöritä palloiksi. Peitä leivinliinalla.
  • Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja viipaloi mozzarella.
  • Painele taikinapallot litteiksi leivinpaperin päälle. Levitä päälle perunat, mausta valkosipulilla, suolalla ja pippurilla ja lisää mozzarella. Pirskota päälle oliiviöljyä. Paista 225 asteessa 10 minuuttia.
  • Lisää katkaravut ja paista vielä 5 minuuttia. Koristele ruohosipulisilpulla ja tarjoa heti. 

Haluatko syödä pizzan ilman pohjan hiilareita? Katso reseptit täältä.

Ravintosisältö/annos

• Energiaa 527 kcal
Proteiinia 31 g
Rasvaa 15 g
Hiilihydraattia 69 g
Kuitua 5 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee