Peruna-pinaatti-fetamunakas

30 minuuttia
356 kcal

Lounas

Peruna-pinaatti-fetamunakas

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 4 munaa
  • suolaa
  • pippuria
  • 4 tippaa oliiviöljyä
  • 150 g keitettyä perunaa viipaleina
  • 2 murskattu valkosipulinkynsi
  • 400 g tuoretta pinaattia
  • 30 g fetajuustoa

Lisäksi:

  • 150 g tomaatteja
  • 2 Viipale täysjyväruisleipää

Valmistus

Ruodi ja höyrytä pinaatinlehdet.
Riko munien rakenne ja mausta munakasmassa suolalla ja pippurilla.
Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää perunaviipaleet ja paista ne kullanruskeiksi. Lisää valkosipuli ja höyrytetyt pinaatinlehdet. Sekoita murennettu fetajuusto munien joukkoon ja kaada munaseos kasvisten päälle pannuun.
Pane kansi tai folio päälle ja paista munakasta miedolla lämmöllä kunnes se on sopivasti hyytynyt (noin 15 minuuttia). Syö munakas tomaatin ja ruisleivän kanssa.

VINKKI:

Voit käyttää pakastettua lehtipinaattia. Sulata ja valuta se ennen pannuun lisäämistä.