Röstiä, kylmäsavulohta ja omena-artisokkasalaattia

25 minuuttia
504 kcal

Kokeile KUNTO PLUSsan herkullista röstiä savulohen ja omena-artisokkasalaatin kera. Tiedossa on terveellinen ja maukas ateria.

Lautasella röstiä, kylmäsavulohta ja omena-artisokkasalaattia

Röstiä, kylmäsavulohta ja omena-artisokkasalaattia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 400 g perunoita
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1 kourallinen tilliä
  • 1 muna
  • neitsytoliiviöljyä
  • merisuolaa
  • pippuria
  • 2 maa-artisokkaa
  • ½ omenaa
  • 1 sitruuna
  • 200 g kylmäsavulohta

Valmistus

  • Raasta perunat karkeaksi raasteeksi, hienonna ruohosipuli ja tilli. Säästä pari tillinoksaa koristeeksi.
  • Sekoita perunaraaste, muna, ruohosipuli ja tilli tasaiseksi massaksi.
  • Paista 6 litteää röstilettua oliiviöljyssä hiljalleen niin, että peruna ehtii kypsyä. Nosta talouspaperin päälle, jotta liika rasva imeytyy pois, ja mausta röstit suolalla ja pippurilla.
  • Harjaa maa-artisokat huolellisesti. Viipaloi ne ja omena paperinohuiksi viipaleiksi ja marinoi sitruunamehussa.
  • Tarjoa röstien ja lohen kanssa sitruunalohkoja sekä salaattina ohuita maa-artisokka- ja omenaviipaleita.

VINKKI! Rösteissä voi käyttää myös porkkanaa, juuriselleriä tai muita juureksia.