Tällä viikolla ruokalistalla on veden antimista valmistettuja herkkuaterioita peräti kolmeen otteeseen.
Suurin osa syö liian vähän kalaa ja äyriäisiä, mikä on sääli, sillä veden antimien terveyshyödyt ovat hyvin tiedossa. Kala ja äyriäiset ovat hyväksi niin aivoille kuin sydämelle, ja lisäksi niissä on runsaasti proteiinia, vitamiineja ja kivennäisaineita. Veden antimet ovat myös yleensä paljon lihaa ilmastoystävällisempiä.
Tällä viikolla lautasella on sekä kalaa että äyriäisiä. Ensiksi pääset herkuttelemaan turskalla tai muulla vaalealla kalalla, kun valmistat maukkaat kalapyörykät.
Keskiviikkona listalla on täysjyväpastaa, fenkolia ja jättikatkarapuja ja roppakaupalla tomaattia.
Perjantaina on vuorossa monen lempikala lohi. Viikon reseptissä käytetään lämminsavulohta herkullisessa kulhoruuassa yhdessä uunijuuresten, linssien, pähkinöiden ja raikkaan yrttikastikkeen kera.
Viikonloppuna voit itse päättää, jatkatko kalateeman parissa. Jos mieli tekee jotain makeaa, hyödynnä syksyn omenasatoa ja valmista ihana omena-mantelicrumble, johon kaurahiutaleet ja mantelirouhe tuovat mukavaa suutuntumaa.
Hyvää ruokahalua!
Viikonvinkki
Käytä sekä rasvaista että rasvatonta kalaa Ruuanlaitossa on tärkeää hyödyntää sekä rasvaista että rasvatonta kalaa. Jos et tiedä, mikä kalalaji kuuluu mihinkin ryhmään, tästä saat osviittaa.
RASVATON KALA sisältää 0–2 g rasvaa 100 grammaa kohti:
Hauki, made, kuha, ahven, särki, turska, seiti, kolja, tonnikala, punakampela, kampela, kummeliturska, kuha.
VÄHÄRASVAINEN KALA sisältää 2–8 g rasvaa 100 grammaa kohti:
Siika, lahna, muikku, taimen, ruijanpallas.
RASVAINEN KALA sisältää 10–13 g rasvaa 100 grammaa kohti:
Lohi, kilohaili, makrilli, silli, silakka, ankerias.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.