Nettitreeni Ruokalista Reittisuunnittelu Reseptit
Etsi
Oma sivu
    Nettitreeni Ruokalista Reittisuunnittelu Reseptit
Sulje
Etusivulle
    • KUNTO PLUSsan reittisuunnittelu
    • Laadi reitti
    • Omat reitit
    • TREENI
    • Treeniohjelmat
    • Nettitreeni
    • Pikatreeni
    • Harjoitteet
    • Voimaharjoittelu
    • Jooga
    • Urheiluvammat
    • Treenivaatteet ja -varusteet
    • Cooperin testi – kuntotesti
    • Juoksu
    • Kävely
    • Juoksuohjelmat
    • 5 km
    • 10 km
    • Puolimaraton
    • Maraton
    • Intervallijuoksu
    • RESEPTIT
    • Ruokaohjeet
    • Päivällinen
    • Lounas
    • Aamiainen
    • Leipä ja sämpylät
    • Salaatti
    • Leivonnaiset
    • Letut ja lettutaikina
    • Jälkiruoka
    • Terveelliset välipalat
    • Smoothiet
    • Mehut
    • Kasvisruoka
    • Muunna grammat desilitroiksi
    • TERVEELLISTÄ RUOKAA
    • Ravitsemusneuvoja
    • Terveellisiä elintarvikkeita
    • Treeni ja ravinto
    • Proteiinilaskuri
    • LAIHDUTUS
    • Painonhallinta
    • KUNTO PLUS Ruokavalio
    • Laihdutusvinkit
    • Litteä vatsa
    • Energiankulutus
    • BMI-laskuri
    • Kalorilaskuri
    • Laske kulutuksesi
    • TERVEYS
    • Ennaltaehkäisy
    • Sydän
    • Syöpä
    • Stressi
    • Uni
    • Hyvinvoiva vatsa
    • Psykologia
    • Seksi
    • Raskaus
    • Meditaatio
    • Kauneus ja hyvinvointi
  • Tilaa lehti
  • Etukauppa tilaajille
  • Mikä on KUNTO PLUS?
  • Tutustu lehteen
  • Asiakaspalvelu
  • Omat tiedot
  • Tallennetut artikkelit
  • Kirjaudu ulos
Terveellisiä reseptejä
Ruokaohjeet
Viikon ruo...

Viikon ruokalista

Viikko 40

Pääroolissa kala

Tällä viikolla ruokalistalla on veden antimista valmistettuja herkkuaterioita peräti kolmeen otteeseen.

Suurin osa syö liian vähän kalaa ja äyriäisiä, mikä on sääli, sillä veden antimien terveyshyödyt ovat hyvin tiedossa. Kala ja äyriäiset ovat hyväksi niin aivoille kuin sydämelle, ja lisäksi niissä on runsaasti proteiinia, vitamiineja ja kivennäisaineita. Veden antimet ovat myös yleensä paljon lihaa ilmastoystävällisempiä.

Tällä viikolla lautasella on sekä kalaa että äyriäisiä. Ensiksi pääset herkuttelemaan turskalla tai muulla vaalealla kalalla, kun valmistat maukkaat kalapyörykät.

Keskiviikkona listalla on täysjyväpastaa, fenkolia ja jättikatkarapuja ja roppakaupalla tomaattia.

Perjantaina on vuorossa monen lempikala lohi. Viikon reseptissä käytetään lämminsavulohta herkullisessa kulhoruuassa yhdessä uunijuuresten, linssien, pähkinöiden ja raikkaan yrttikastikkeen kera.

Viikonloppuna voit itse päättää, jatkatko kalateeman parissa. Jos mieli tekee jotain makeaa, hyödynnä syksyn omenasatoa ja valmista ihana omena-mantelicrumble, johon kaurahiutaleet ja mantelirouhe tuovat mukavaa suutuntumaa.

Hyvää ruokahalua!

Maanantai
Kalapyörykät
Päivällinen

Kala-rapupyörykät ja retikkaa

Terveelliset ja maukkaat kala-rapupyörykät ovat varma hitti!

600 kcal
30 minuuttia
Tiistai
Päivällinen

Broileri-ohrasuurimosalaatti

Ohrasuurimoita, broileria, pestoa ja tomaattia sisältävä maukas salaatti pitää nälän loitolla pitkään.

600 kcal
30 minuuttia
Keskiviikko
Päivällinen

Fenkoli-jättikatkarapupasta

Helppo ja nopea ateria täysjyväpastasta, fenkolista, tomaatista ja jättikatkaravuista valmistuu 20 minuutissa.

573 kcal
20 minuuttia
Torstai
Kulhollinen keittoa, jossa on papuja
Päivällinen

Maa-artisokka-papukeitto

Nopea mutta täyttävä keitto on oiva lounasvalinta.

397 kcal
30 minuuttia
Perjantai
Lohta, linssejä ja uunijuureksia kulhossa
Päivällinen

Ruokaisampi pokebowl – lohta, linssejä ja uunijuureksia

Jos kuitupitoinen ruoka tuntuu ajatuksenakin puisevalta, tämä herkkukulho muuttaa mielesi – lohi, linssit ja uunijuurekset tarjoavat tuhdin annoksen kuitua superherkullisessa muodossa.

486 kcal
30 minuuttia
Viikonlopun iloksi
Leivonnaiset

Omena-mantelicrumble

Mehevä murupaistos omenista ja manteleista.

301 kcal
45 minuuttia

Viikonvinkki

Käytä sekä rasvaista että rasvatonta kalaa
Ruuanlaitossa on tärkeää hyödyntää sekä rasvaista että rasvatonta kalaa. Jos et tiedä, mikä kalalaji kuuluu mihinkin ryhmään, tästä saat osviittaa.

  • RASVATON KALA sisältää 0–2 g rasvaa 100 grammaa kohti: Hauki, made, kuha, ahven, särki, turska, seiti, kolja, tonnikala, punakampela, kampela, kummeliturska, kuha.
  • VÄHÄRASVAINEN KALA sisältää 2–8 g rasvaa 100 grammaa kohti: Siika, lahna, muikku, taimen, ruijanpallas.
  • RASVAINEN KALA sisältää 10–13 g rasvaa 100 grammaa kohti: Lohi, kilohaili, makrilli, silli, silakka, ankerias.
Foodplan concepts background

KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia

Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.

Enintään 30 min valmistusaika
Enintään 650 kcal /ateria
Kalaa tai äyriäisiä 1 x viikko
Kasvisruokaa 1 x viikko
Terveellisiä aineksia
Näytä enemmän
    KUNTO PLUS
    • Bonnier Publications International AS
    • Postboks 543
    • 1411 Kolbotn, Norge
    • Org. 977041066
    • ASIASKASPALVELU
    • Itsepalvelu
    • Puh. +358 (0) 203 34433
    Seuraa meitä
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Uutiskirje
    Tietoa KUNTO PLUSsasta
    • Tilaa KUNTO PLUS
    • KUNTO PLUS app
    • Etukauppa tilaajille
    • Tietoa KUNTO PLUSsasta
    • FAQ
    • Wype – digilehdet
    • Ilmoitukset: KUNTO PLUS
    • Yhteystiedot
    Ehdot ja käytännöt
    • Evästepolitiikka
    • Evästeasetukset
    • Tietosuojalauseke
    • Käyttöehdot