Omena-mantelicrumble

45 minuuttia
301 kcal

Tee crumble-murupaistos punaposkisista omenista ja tarjoa rahkan kera.

Murupaistos maistuu aina!

Omena-mantelicrumble

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Omenatäyte

  • 500 g omenia
  • 4 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 sitruunan mehu

Taikina

  • 80 g ruokosokeria
  • 70 g spelttijauhoja
  • 30 g ohrajauhoja (tai vehnäjauhoja)
  • 50 g ohra- tai kaurahiutaleita
  • 50 g mantelirouhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 muna
  • 1 dl (hassel)pähkinäöljyä

Kastike

  • Maustamatonta rahkaa
  • (Tilkka juoksevaa hunajaa)

Valmistus

  • Huuhdo ja halkaise omenat. Poista kanta ja siemenkota. Leikkaa omenanpuolikkaat lohkoiksi. Levitä lohkot pähkinäöljyllä voideltuun uunivuokaan.
  • Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään murumaiseksi seokseksi. Levitä seos omenalohkojen päälle vuokaan.
  • Paista 200 asteessa 25 min, kunnes pinta on rapea.
  • Tarjoa sellaisenaan tai lempeän rahkan kanssa.

Maistuvatko mantelit? Niin meillekin. Entä paljonko manteleita pitäisi popsia päivittäin? Me kerromme.


No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background