Murupaistos maistuu aina!

Omena-mantelicrumble

Tee crumble-murupaistos punaposkisista omenista ja tarjoa rahkan kera.

keskiviikko 26. marraskuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

8 annosta


Omenatäyte

500 g omenia
4 rkl juoksevaa hunajaa
1 sitruunan mehu

Taikina

80 g ruokosokeria
70 g spelttijauhoja
30 g ohrajauhoja (tai vehnäjauhoja)
50 g ohra- tai kaurahiutaleita
50 g mantelirouhetta
1 tl leivinjauhetta
1 muna
1 dl (hassel)pähkinäöljyä

Kastike

Maustamatonta rahkaa 
(Tilkka juoksevaa hunajaa)

Valmistus

  • Huuhdo ja halkaise omenat. Poista kanta ja siemenkota. Leikkaa omenanpuolikkaat lohkoiksi. Levitä lohkot pähkinäöljyllä voideltuun uunivuokaan.
  • Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään murumaiseksi seokseksi. Levitä seos omenalohkojen päälle vuokaan.
  • Paista 200 asteessa 25 min, kunnes pinta on rapea.
  • Tarjoa sellaisenaan tai lempeän rahkan kanssa.

Maistuvatko mantelit? Niin meillekin. Entä paljonko manteleita pitäisi popsia päivittäin? Me kerromme. 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee