Terveellisiä reseptejä Leivonnaiset Omena-mant... Omena-mantelicrumble 45 minuuttia 301 kcal Tee crumble-murupaistos punaposkisista omenista ja tarjoa rahkan kera. Teksti: KUNTOPLUS 25. marraskuuta 2014 Murupaistos maistuu aina! Omena-mantelicrumble Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta Omenatäyte 500 g omenia 4 rkl juoksevaa hunajaa 1 sitruunan mehu Taikina 80 g ruokosokeria 70 g spelttijauhoja 30 g ohrajauhoja (tai vehnäjauhoja) 50 g ohra- tai kaurahiutaleita 50 g mantelirouhetta 1 tl leivinjauhetta 1 muna 1 dl (hassel)pähkinäöljyä Kastike Maustamatonta rahkaa (Tilkka juoksevaa hunajaa) Valmistus Huuhdo ja halkaise omenat. Poista kanta ja siemenkota. Leikkaa omenanpuolikkaat lohkoiksi. Levitä lohkot pähkinäöljyllä voideltuun uunivuokaan. Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään murumaiseksi seokseksi. Levitä seos omenalohkojen päälle vuokaan. Paista 200 asteessa 25 min, kunnes pinta on rapea. Tarjoa sellaisenaan tai lempeän rahkan kanssa. Maistuvatko mantelit? Niin meillekin. Entä paljonko manteleita pitäisi popsia päivittäin? Me kerromme. OmenaMantelit