Murupaistos maistuu aina!

Omena-mantelicrumble

Tee crumble-murupaistos punaposkisista omenista ja tarjoa rahkan kera.

keskiviikko 26. marraskuuta 2014 teksti KUNTOPLUS

Omena-mantelicrumble

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 20 minuuttia

Valmistusaika: 25 minuuttia

Aika yhteensä: 45 minuuttia

AINEKSET

Omenatäyte

500 g omenia

4 rkl juoksevaa hunajaa

1 sitruunan mehu

Taikina

80 g ruokosokeria

70 g spelttijauhoja

30 g ohrajauhoja (tai vehnäjauhoja)

50 g ohra- tai kaurahiutaleita

50 g mantelirouhetta

1 tl leivinjauhetta

1 muna

1 dl (hassel)pähkinäöljyä

Kastike

Maustamatonta rahkaa

(Tilkka juoksevaa hunajaa)

Valmistus

  • Huuhdo ja halkaise omenat. Poista kanta ja siemenkota. Leikkaa omenanpuolikkaat lohkoiksi. Levitä lohkot pähkinäöljyllä voideltuun uunivuokaan.
  • Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään murumaiseksi seokseksi. Levitä seos omenalohkojen päälle vuokaan.
  • Paista 200 asteessa 25 min, kunnes pinta on rapea.
  • Tarjoa sellaisenaan tai lempeän rahkan kanssa.

Maistuvatko mantelit? Niin meillekin. Entä paljonko manteleita pitäisi popsia päivittäin? Me kerromme.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 301 kcal

Proteiinia: 4,5 g

Rasvaa: 14,2 g

Hiilihydraattia: 40,6 g

Kuitua: 3,3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee