Murupaistos maistuu aina!

Omena-mantelicrumble

Tee crumble-murupaistos punaposkisista omenista ja tarjoa rahkan kera.

keskiviikko 26. marraskuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

8 annosta


Omenatäyte

500 g omenia
4 rkl juoksevaa hunajaa
1 sitruunan mehu

Taikina

80 g ruokosokeria
70 g spelttijauhoja
30 g ohrajauhoja (tai vehnäjauhoja)
50 g ohra- tai kaurahiutaleita
50 g mantelirouhetta
1 tl leivinjauhetta
1 muna
1 dl (hassel)pähkinäöljyä

Kastike

Maustamatonta rahkaa 
(Tilkka juoksevaa hunajaa)

Valmistus

  • Huuhdo ja halkaise omenat. Poista kanta ja siemenkota. Leikkaa omenanpuolikkaat lohkoiksi. Levitä lohkot pähkinäöljyllä voideltuun uunivuokaan.
  • Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään murumaiseksi seokseksi. Levitä seos omenalohkojen päälle vuokaan.
  • Paista 200 asteessa 25 min, kunnes pinta on rapea.
  • Tarjoa sellaisenaan tai lempeän rahkan kanssa.

Maistuvatko mantelit? Niin meillekin. Entä paljonko manteleita pitäisi popsia päivittäin? Me kerromme. 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mihin kohtaan kehossasi olet kaikkein tyytyväisin?


KUNTO PLUS suosittelee