Omena-mantelicrumble

45 minuuttia
301 kcal

Tee crumble-murupaistos punaposkisista omenista ja tarjoa rahkan kera.

Murupaistos maistuu aina!

Omena-mantelicrumble

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Omenatäyte

  • 125 g omenia
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • ¼ sitruunan mehu

Taikina

  • 20 g ruokosokeria
  • 17 g spelttijauhoja
  • 7½ g ohrajauhoja (tai vehnäjauhoja)
  • 12 g ohra- tai kaurahiutaleita
  • 12 g mantelirouhetta
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • ¼ muna
  • ¼ dl (hassel)pähkinäöljyä

Kastike

  • Maustamatonta rahkaa
  • (Tilkka juoksevaa hunajaa)

Valmistus

  • Huuhdo ja halkaise omenat. Poista kanta ja siemenkota. Leikkaa omenanpuolikkaat lohkoiksi. Levitä lohkot pähkinäöljyllä voideltuun uunivuokaan.
  • Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään murumaiseksi seokseksi. Levitä seos omenalohkojen päälle vuokaan.
  • Paista 200 asteessa 25 min, kunnes pinta on rapea.
  • Tarjoa sellaisenaan tai lempeän rahkan kanssa.