Omena-mantelicrumble

45 minuuttia
301 kcal

Tee crumble-murupaistos punaposkisista omenista ja tarjoa rahkan kera.

Murupaistos maistuu aina!

Omena-mantelicrumble

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Omenatäyte

  • 500 g omenia
  • 4 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 sitruunan mehu

Taikina

  • 80 g ruokosokeria
  • 70 g spelttijauhoja
  • 30 g ohrajauhoja (tai vehnäjauhoja)
  • 50 g ohra- tai kaurahiutaleita
  • 50 g mantelirouhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 muna
  • 1 dl (hassel)pähkinäöljyä

Kastike

  • Maustamatonta rahkaa
  • (Tilkka juoksevaa hunajaa)

Valmistus

  • Huuhdo ja halkaise omenat. Poista kanta ja siemenkota. Leikkaa omenanpuolikkaat lohkoiksi. Levitä lohkot pähkinäöljyllä voideltuun uunivuokaan.
  • Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään murumaiseksi seokseksi. Levitä seos omenalohkojen päälle vuokaan.
  • Paista 200 asteessa 25 min, kunnes pinta on rapea.
  • Tarjoa sellaisenaan tai lempeän rahkan kanssa.

Maistuvatko mantelit? Niin meillekin. Entä paljonko manteleita pitäisi popsia päivittäin? Me kerromme.


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background