Broileri-ohrasuurimosalaatti

30 minuuttia
600 kcal

Nälkä pysyy loitolla ohrasuurimoita, broileria, pestoa ja tomaattia sisältävällä salaatilla.

Broileri-ohrasuurimosalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Broileri-ohrasuurimosalaatti

  • 100 g esikeitettyjä, rikottuja ohrasuurimoita
  • merisuolaa
  • 200 g broilerin rintafileitä
  • 1 tl oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • 4 rkl pestoa
  • 1 sydänsalaatti
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1 kourallinen basilikaa

Persiljapesto:

  • 40 g lehtipersiljaa
  • 1 kourallinen basilikaa
  • 1 dl rapsiöljyä
  • 1 kynsi valkosipulinkynsi
  • 15 g parmesaania
  • 20 g kurpitsansiemeniä
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • sitruunamehua

Valmistus:

  • Keitä ohrasuurimoita 20 minuuttia reilusti suolatussa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta siivilässä.
  • Paista broileria 5–6 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.
  • Jauha peston ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittajassa sileäksi tahnaksi.
  • Sekoita ohrasuurimoiden joukkoon 4 ruokalusikallista pestoa.
  • Revi salaatti, puolita tomaatit ja leikkaa broileri suupaloiksi. Sekoita ainekset varovasti ohrasuurimoiden joukkoon ja kaada salaatti tarjoiluastiaan. Ripottele lehtipersiljaa päälle.
  • Tarjoa loppu pesto erikseen.

VINKKI Käytä vaihteeksi helmispelttiä tai kvinoaa.