Maa-artisokka-papukeitto

30 minuuttia
397 kcal

Nopea mutta täyttävä keitto on oiva lounasvalinta.

Kulhollinen keittoa, jossa on papuja

Maa-artisokka-papukeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

2 annosta

  • 2 dl liotettuja ja keitettyjävalkoisia papuja (1 dl kuivattuja)
  • 1 purjosipuli
  • ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 100 g juuripersiljaa
  • 200 g maa-artisokkia
  • 6 dl kana- tai kasvislientä
  • 1 dl kookosmaitoa
  • merisuolaa
  • 2 persiljanoksaa
  • 4 hasselpähkinää, paahdettuina

Maa-artisokkakeiton valmistus

  • Puhdista purjosipuli ja leikkaase renkaiksi.

  • Huuhdo ja valutapurjosipulirenkaat.

  • Kuumenna1 rkl oliiviöljyä kattilassa.

  • Laita purjosipulirenkaat kattilaan ja kuullotane pehmeiksi.

  • Huuhdo ja kuori juuripersiljasekä maa-artisokat.

  • Leikkaa nekuutioiksi.

  • Laita kuutiot kattilaanja sekoita hyvin.

  • Lisää kana- taikasvisliemi ja keitä 10 minuuttia.

  • Soseuta keitto ja kookosmaito.

  • Mausta suolalla.

  • Lisää pavut keitonjoukkoon.

  • Huuhdo ja kuivaa persilja.

  • Paista persiljaa hetki oliiviöljyssäja nosta talouspaperin päällevalumaan.

  • Paahda hasselpähkinätja hiero niistä kuoret irti.

  • Annostele keitto, persilja japähkinät tarjolle.

  • Rouhi mausteeksimustapippuria.