Maa-artisokka-papukeitto

30 minuuttia
397 kcal

Nopea mutta täyttävä keitto on oiva lounasvalinta.

Kulhollinen keittoa, jossa on papuja

Maa-artisokka-papukeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

2 annosta

  • 2 dl liotettuja ja keitettyjä valkoisia papuja (1 dl kuivattuja)
  • 1 purjosipuli
  • ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 100 g juuripersiljaa
  • 200 g maa-artisokkia
  • 6 dl kana- tai kasvislientä
  • 1 dl kookosmaitoa
  • merisuolaa
  • 2 persiljanoksaa
  • 4 hasselpähkinää, paahdettuina

Maa-artisokkakeiton valmistus

  • Puhdista purjosipuli ja leikkaa se renkaiksi.
  • Huuhdo ja valutapurjosipulirenkaat.
  • Kuumenna1 rkl oliiviöljyä kattilassa.
  • Laita purjosipulirenkaat kattilaan ja kuullota ne pehmeiksi.
  • Huuhdo ja kuori juuripersilja sekä maa-artisokat.
  • Leikkaa ne kuutioiksi.
  • Laita kuutiot kattilaan ja sekoita hyvin.
  • Lisää kana- taikasvisliemi ja keitä 10 minuuttia.
  • Soseuta keitto ja kookosmaito.
  • Mausta suolalla.
  • Lisää pavut keiton joukkoon.
  • Huuhdo ja kuivaa persilja.
  • Paista persiljaa hetki oliiviöljyssä ja nosta talouspaperin päälle valumaan.
  • Paahda hasselpähkinät ja hiero niistä kuoret irti.
  • Annostele keitto, persilja ja pähkinät tarjolle.
  • Rouhi mausteeksi mustapippuria.