Terveellisiä reseptejä Päivällinen Maa-artiso... Maa-artisokka-papukeitto 30 minuuttia 397 kcal Nopea mutta täyttävä keitto on oiva lounasvalinta. Teksti: Martin Kreutzer ja Anne Larsen 19. huhtikuuta 2016 Maa-artisokka-papukeitto Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 2 annosta 2 dl liotettuja ja keitettyjä valkoisia papuja (1 dl kuivattuja) 1 purjosipuli ekstra neitsytoliiviöljyä 100 g juuripersiljaa 200 g maa-artisokkia 6 dl kana- tai kasvislientä 1 dl kookosmaitoa merisuolaa 2 persiljanoksaa 4 hasselpähkinää, paahdettuina Maa-artisokkakeiton valmistus Puhdista purjosipuli ja leikkaa se renkaiksi. Huuhdo ja valutapurjosipulirenkaat. Kuumenna1 rkl oliiviöljyä kattilassa. Laita purjosipulirenkaat kattilaan ja kuullota ne pehmeiksi. Huuhdo ja kuori juuripersilja sekä maa-artisokat. Leikkaa ne kuutioiksi. Laita kuutiot kattilaan ja sekoita hyvin. Lisää kana- taikasvisliemi ja keitä 10 minuuttia. Soseuta keitto ja kookosmaito. Mausta suolalla. Lisää pavut keiton joukkoon. Huuhdo ja kuivaa persilja. Paista persiljaa hetki oliiviöljyssä ja nosta talouspaperin päälle valumaan. Paahda hasselpähkinät ja hiero niistä kuoret irti. Annostele keitto, persilja ja pähkinät tarjolle. Rouhi mausteeksi mustapippuria. KasvisruokaKeittoMaa-artisokka