Falafelit kaaliwrapeissa cashewdipin kanssa

30 minuuttia
381 kcal

Vihreää voimaa hurjan terveellisestä falafelannoksesta!

Inspiraatiota kasvisten käyttöön.

Wrapit

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • savoijin- tai suippokaalinlehtiä
  • 66 g tomaatteja
  • suuri kourallinen ituja

Falafelit

  • 50 g suolattomia pistaasipähkinöitä
  • 80 g keitettyjä kikherneitä (veteen säilöttyjä)
  • kourallinen tuoretta minttua
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • ½ valkosipulinkynttä
  • pieni sipuli
  • 1 rkl neitsytoliiviöljyä
  • ⅓ tl jauhettua juustokuminaa
  • ⅓ rkl seesam- tai maapähkinäjauhoa
  • ⅓ tl leivinjauhetta

Cashewdippi

  • 26 g suolattomia cashewpähkinöitä
  • ¼ dl soijamaitoa tai maitoa
  • ¼ sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • ¼ tl merisuolaa ripaus steviaa

Persilja-rahkakastike

  • ½ dl pehmeää maitorahkaa
  • kourallinen hienonnettua persiljaa
  • merisuolaa ja mustapippuria

Valmistus

  • Murskaa pistaasipähkinät ja yrtit hienoksi.
  • Soseuta kikherneet ja öljy.
  • Sekoita molemmat massat ja loput aineet keskenään.
  • Pyörittele taikinasta 18 pientä falafelia ja paista niitä 175-asteisessa kiertoilmauunissa 15 minuuttia.
  • Sekoita kaikki cashewkastikkeen aineet tehosekoittimessa. Sekoita kaikki persiljakastikkeen aineet keskenään.
  • Kasta kaalinlehdet kiehuvaan veteen 15 sekunniksi.
  • Jaa falafelpyörykät, tomaatit, idut ja molempia kastikkeita kaalinlehdille ja kääri rullalle.

Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä