Inspiraatiota kasvisten käyttöön.

Falafelit kaaliwrapeissa cashewdipin kanssa

Vihreää voimaa hurjan terveellisestä falafelannoksesta!

keskiviikko 8. lokakuuta 2014 teksti KUNTOPLUS

Wrapit

6 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 15 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

savoijin- tai suippokaalinlehtiä

200 g tomaatteja

1 suuri kourallinen ituja

Falafelit

150 g suolattomia pistaasipähkinöitä

240 g keitettyjä kikherneitä (veteen säilöttyjä)

1 kourallinen tuoretta minttua

1 kourallinen tuoretta basilikaa

2 valkosipulinkynttä

1 pieni sipuli

3 rkl neitsytoliiviöljyä

1 tl jauhettua juustokuminaa

1 rkl seesam- tai maapähkinäjauhoa

1 tl leivinjauhetta

Cashewdippi

80 g suolattomia cashewpähkinöitä

¾ dl soijamaitoa tai maitoa

½ sitruunan mehu ja raastettu kuori

½ tl merisuolaa ripaus steviaa

Persilja-rahkakastike

2 dl pehmeää maitorahkaa

1 kourallinen hienonnettua persiljaa

merisuolaa ja mustapippuria

Valmistus

  • Murskaa pistaasipähkinät ja yrtit hienoksi.
  • Soseuta kikherneet ja öljy.
  • Sekoita molemmat massat ja loput aineet keskenään.

  • Pyörittele taikinasta 18 pientä falafelia ja paista niitä 175-asteisessa kiertoilmauunissa 15 minuuttia.
  • Sekoita kaikki cashewkastikkeen aineet tehosekoittimessa. Sekoita kaikki persiljakastikkeen aineet keskenään.
  • Kasta kaalinlehdet kiehuvaan veteen 15 sekunniksi.
  • Jaa falafelpyörykät, tomaatit, idut ja molempia kastikkeita kaalinlehdille ja kääri rullalle.

Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä

ravintosisältö/annos

Energiaa: 380,5 kcal

Proteiinia: 16 g

Rasvaa: 25,3 g

Hiilihydraattia: 24,8 g

Kuitua: 6,2 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?

KUNTO PLUS suosittelee