Inspiraatiota kasvisten käyttöön.

Falafelit kaaliwrapeissa cashewdipin kanssa

Vihreää voimaa hurjan terveellisestä falafelannoksesta!

keskiviikko 8. lokakuuta 2014 teksti KUNTOPLUS

Wrapit

6 annosta

savoijin- tai suippokaalinlehtiä
200 g tomaatteja
1 suuri kourallinen ituja

Falafelit

150 g suolattomia pistaasipähkinöitä
240 g keitettyjä kikherneitä (veteen säilöttyjä)
1 kourallinen tuoretta minttua
1 kourallinen tuoretta basilikaa
2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
3 rkl neitsytoliiviöljyä
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 rkl seesam- tai maapähkinäjauhoa
1 tl leivinjauhetta

Cashewdippi

80 g suolattomia cashewpähkinöitä
¾ dl soijamaitoa tai maitoa
½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
½ tl merisuolaa
ripaus steviaa

Persilja-rahkakastike

2 dl pehmeää maitorahkaa
1 kourallinen hienonnettua persiljaa
merisuolaa ja mustapippuria


Valmistus

  • Murskaa pistaasipähkinät ja yrtit hienoksi.
  • Soseuta kikherneet ja öljy.
  • Sekoita molemmat massat ja loput aineet keskenään.

  • Pyörittele taikinasta 18 pientä falafelia ja paista niitä 175-asteisessa kiertoilmauunissa 15 minuuttia.
  • Sekoita kaikki cashewkastikkeen aineet tehosekoittimessa. Sekoita kaikki persiljakastikkeen aineet keskenään.
  • Kasta kaalinlehdet kiehuvaan veteen 15 sekunniksi.
  • Jaa falafelpyörykät, tomaatit, idut ja molempia kastikkeita kaalinlehdille ja kääri rullalle.

Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee