Inspiraatiota kasvisten käyttöön.

Falafelit kaaliwrapeissa cashewdipin kanssa

Vihreää voimaa hurjan terveellisestä falafelannoksesta!

keskiviikko 8. lokakuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

Wrapit

6 annosta

savoijin- tai suippokaalinlehtiä
200 g tomaatteja
1 suuri kourallinen ituja

Falafelit

150 g suolattomia pistaasipähkinöitä
240 g keitettyjä kikherneitä (veteen säilöttyjä)
1 kourallinen tuoretta minttua
1 kourallinen tuoretta basilikaa
2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
3 rkl neitsytoliiviöljyä
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 rkl seesam- tai maapähkinäjauhoa
1 tl leivinjauhetta

Cashewdippi

80 g suolattomia cashewpähkinöitä
¾ dl soijamaitoa tai maitoa
½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
½ tl merisuolaa
ripaus steviaa

Persilja-rahkakastike

2 dl pehmeää maitorahkaa
1 kourallinen hienonnettua persiljaa
merisuolaa ja mustapippuria


Valmistus

  • Murskaa pistaasipähkinät ja yrtit hienoksi.
  • Soseuta kikherneet ja öljy.
  • Sekoita molemmat massat ja loput aineet keskenään.

  • Pyörittele taikinasta 18 pientä falafelia ja paista niitä 175-asteisessa kiertoilmauunissa 15 minuuttia.
  • Sekoita kaikki cashewkastikkeen aineet tehosekoittimessa. Sekoita kaikki persiljakastikkeen aineet keskenään.
  • Kasta kaalinlehdet kiehuvaan veteen 15 sekunniksi.
  • Jaa falafelpyörykät, tomaatit, idut ja molempia kastikkeita kaalinlehdille ja kääri rullalle.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee