Broileria tikka masala ja kukkakaaliriisiä

30 minuuttia
345 kcal

Kokeile KUNTO PLUSSAN terveellistä ja superherkullista versiota tikka masalasta, joka saa lisukkeekseen kukkakaaliriisiä.

Broileria tikka masala ja kukkakaaliriisiä lautasella

Broileria tikka masala ja kukkakaaliriisiä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ isoa sipulia
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriraastetta
  • 1 rkl garam masalaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • ½ tl kurkumaa
  • ¼ tl chiliä
  • ¼ kg broilerin rintafileitä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • ½ rkl vaaleaa hunajaa tai sokeria
  • 1½ dl maustamatonta jogurttia
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • ½ muna

Lisäksi

  • ½ kukkakaali
  • ¼ kourallista korianteria tai persiljaa

Valmistus

  • Hienonna sipuli ja kuullota se kattilassa. Hienonna valkosipuli ja lisää se kattilaan yhdessä raastetun inkiväärin ja mausteiden kanssa. Sekoittele pari minuuttia.
  • Kuutioi broileri ja pane se kattilaan. Lisää muut ainekset. Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Paloittele kukkakaali ja hienonna se tehosekoittimessa tai raasta murusiksi.
  • Kaada kukkakaalimurun päälle kiehuvaa vettä, anna seistä 1 minuutti, kaada vesi pois ja valuta siivilässä.
  • Tee kukkakaalipeti lautasille, nosta päälle tikka masalaa ja ripottele päälle yrttisilppua.

LUE MYÖS: 4 herkullista kukkakaalipizzan reseptiä

VINKKI! Sulata pakasteet jääkaapissa. Se on ilmastoystävällisempää, ja bakteerit lisääntyvät hitaammin kylmässä. Kukkakaaliriisin voi pakastaa, mutta tuoreet, terveelliset kasvislisäkkeet ovat parhaita ja nopeita ilman pakastamistakin.