Lautasellinen broilerisalaattia
© wichmann+bendtsen

Broilerisalaatti kvinoasta ja parsakaalista

Raikas ja ruokaisa salaatti sopii mainiosti sekä lounaaksi että päivälliseksi.

perjantai 24. maaliskuuta 2017 teksti Signe Leth & Martin Kreutzer

Broilerisalaatti kvinoasta ja parsakaalista

2 annosta

2 broilerin rintafileetä

1 dl kvinoaa

¼ parsakaalia, 100 g pieninä kukinnonpaloina

½ avokadoa ohuina viipaleina

1 dl herneitä

1 dl mustikoita

1 dl punakaalia pilkottuna

1 kourallinen tuoretta ­basilikaa

8 vihreää oliivia

Vihreä pesto:

40 g pinjansiemeniä

3 suurta kourallista ­ tuoretta basilikaa

½ dl oliiviöljyä

¼ sitruunan mehu

40 g parmesaania pilkottuna

½-2 valkosipulin kynttä oman maun mukaan

1 tl vehnänorasjauhetta tai spirulina- tai matchajauhetta. Voidaan myös jättää pois.

merisuolaa

jauhettua mustapippuria

Valmistus:

  • Paista broilerinfileet ja keitä kvinoa pakkauksen ohjeiden mukaan.
  • Tee sillä välin pesto. 
  • Sekoita ainekset valkosipulia lukuun ottamatta tasaiseksi, täyteläiseksi seokseksi esim. tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. 
  • Lisää maun mukaan valkosipulia, suolaa, pippuria ja halutessasi vehnänorasjauhetta ja sekoita.
  • Sekoita salaattiainekset. ­
  • Sekoita joukkoon 2 ruoka­lusikallista pestoa. 
  • Jaa salaatti kahdelle lautaselle ja laita loppu pesto tarjolle lisukkeeksi.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 515 kcal
Proteiinia 38,9 g
Rasvaa 22,7 g
Hiilihydraattia 43,9 g
Kuitua 9,7 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee