Broilerisalaatti kvinoasta ja parsakaalista

30 minuuttia
515 kcal

Raikas ja ruokaisa salaatti sopii mainiosti sekä lounaaksi että päivälliseksi.

Broilerisalaatti kvinoasta ja parsakaalista, reseptit

Broilerisalaatti kvinoasta ja parsakaalista

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 broilerin rintafileetä
  • 1 dl kvinoaa
  • ¼ parsakaalia, 100 g pieninä kukinnonpaloina
  • ½ avokadoa ohuina viipaleina
  • 1 dl herneitä
  • 1 dl mustikoita
  • 1 dl punakaalia pilkottuna
  • 1 kourallista tuoretta ­basilikaa
  • 8 vihreää oliivia

Vihreä pesto

  • 40 g pinjansiemeniä
  • 3 kourallista tuoretta basilikaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ¼ sitruunan mehu
  • 40 g parmesaania pilkottuna
  • valkosipulin kynttä oman maun mukaan
  • 1 tl vehnänorasjauhetta tai spirulina- tai matchajauhetta. Voidaan myös jättää pois.
  • merisuolaa
  • jauhettua mustapippuria

Valmistus

  • Paista broilerinfileet ja keitä kvinoa pakkauksen ohjeiden mukaan.
  • Tee sillä välin pesto.
  • Sekoita ainekset valkosipulia lukuun ottamatta tasaiseksi, täyteläiseksi seokseksi esim. sekoitin, tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  • Lisää maun mukaan valkosipulia, suolaa, pippuria ja halutessasi vehnänorasjauhetta ja sekoita.
  • Sekoita salaattiainekset.
  • Sekoita joukkoon 2 ruokalusikallista pestoa.
  • Jaa salaatti kahdelle lautaselle ja laita loppu pesto tarjolle lisukkeeksi.