Broilerisalaatti kvinoasta ja parsakaalista

30 minuuttia
515 kcal

Raikas ja ruokaisa salaatti sopii mainiosti sekä lounaaksi että päivälliseksi.

Lautasellinen broilerisalaattia

Broilerisalaatti kvinoasta ja parsakaalista

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 broilerin rintafileetä
  • 1 dl kvinoaa
  • ¼ parsakaalia, 100 g pieninä kukinnonpaloina
  • ½ avokadoa ohuina viipaleina
  • 1 dl herneitä
  • 1 dl mustikoita
  • 1 dl punakaalia pilkottuna
  • 1 kourallinen tuoretta ­basilikaa
  • 8 vihreää oliivia

Vihreä pesto

  • 40 g pinjansiemeniä
  • 3 kourallinen tuoretta basilikaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ¼ sitruunan mehu
  • 40 g parmesaania pilkottuna
  • valkosipulin kynttä oman maun mukaan
  • 1 tl vehnänorasjauhetta tai spirulina- tai matchajauhetta. Voidaan myös jättää pois.
  • merisuolaa
  • jauhettua mustapippuria

Valmistus

  • Paista broilerinfileet ja keitä kvinoa pakkauksen ohjeiden mukaan.
  • Tee sillä välin pesto.
  • Sekoita ainekset valkosipulia lukuun ottamatta tasaiseksi, täyteläiseksi seokseksi esim. sekoitin, tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  • Lisää maun mukaan valkosipulia, suolaa, pippuria ja halutessasi vehnänorasjauhetta ja sekoita.
  • Sekoita salaattiainekset.
  • Sekoita joukkoon 2 ruokalusikallista pestoa.
  • Jaa salaatti kahdelle lautaselle ja laita loppu pesto tarjolle lisukkeeksi.