Portobellohampurilainen

20 minuuttia
475 kcal

Suurten portobelloherkkusienten lakit toimivat oivallisesti terveellisinä hampurilaissämpylöinä.

Portobellohampurilainen, reseptit

PORTOBELLOHAMPURILAINEN Kun mieli tekee pikaruokaa...

Portobellohampurilainen

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 250 g jauhelihaa (enintään 7 % rasvaa)
  • 4 portobelloherkkusientä
  • 100 g punajuurta

Guacamole

  • 1 pieni avokado
  • ½ tomaattia
  • 2 tuoretta taatelia (poista kivet)
  • ½ valkosipulinkynttä
  • ¼ punasipulia
  • 1 ripaus cayennenpippuria
  • ¼ tl suolaa
  • 4 keräsalaatin lehteä
  • 1 tomaatti
  • ¼ punasipulia

Guacamole

  • 1 pieni avokado
  • ½ tomaattia
  • 2 tuoretta taatelia (poista kivet)
  • ½ valkosipulinkynttä
  • ¼ punasipulia
  • 1 ripaus cayennenpippuria
  • ¼ tl suolaa
  • 4 keräsalaatin lehteä
  • 1 tomaatti
  • ¼ punasipulia

Tee näin

  • Soseuta guacamoleainekset tehosekoittimessa tai -silppurissa ja levitä tahna sienen sisäpinnalle.
  • Raasta punajuuret.
  • Muotoile jauhelihasta kaksi pihviä ja paista ne. Pane sienen päälle pihvi ja punajuurta sekä haluttaessa lisää kasviksia, esimerkiksi punasipulia.
  • Pane toinen sienen lakki hampurilaisen kanneksi.