Peruna-lehtikaalikeitto ja uunilohta

30 minuuttia
411 kcal

Tämä keitto on täydellinen valinta, kun etsit terveellistä ja maukasta keittoreseptiä, joka ei räjäytä budjettia. Kokeile toimituksen suosikiksi noussutta peruna-lehtikaalikeittoa.

Peruna-lehtikaalikeitto ja uunilohi

HELPPO KEITTO ARKEEN – tämä soppa sopii moneen makuun!

© wichmann+bendtsen

Peruna-lehtikaalikeitto ja uunilohta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ sipuli
  • valkosipulinkynttä
  • 125 g perunaa
  • ½ l kasvislientä
  • 125 g lehtikaalia
  • 1 dl kevytmaitoa
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Ruiskrutongit

  • 50 g täysjyväruisleipää
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ tl kuivattuja yrttejä

Uunilohi

  • 150 g lohta
  • ½ rkl oliiviöljyä

Viimeistelyyn

  • basilikaa

Valmistus

  • Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne öljyssä kattilassa.
  • Kuori ja kuutioi perunat. Lisää ne ja kasvisliemi kattilaan, kuumenna ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes peruna on kypsää.
  • Kuutioi leipäviipaleet, levitä leivinpaperille, ripottele päälle öljyä, suolaa ja pippuria.
  • Nosta lohi paperin toiseen reunaan, sipaise file öljyllä ja ripottele päälle suolaa ja pippuria.
  • Kypsennä 175 asteessa kiertoilmassa 15 minuuttia. Paloittele kypsä lohi pieniksi suupaloiksi.
  • Lisää keittoon suikaloitu lehtikaali ja anna kiehua vielä pari minuuttia. Soseuta keitto, lisää maito, mausta suolalla ja pippurilla ja kiehauta.
  • Jaa keitto lautasille, lisää lohi ja krutongit ja viimeistele annokset basilikalla.

VINKKI! Lohen ja ruiskrutongit voi korvata omenakuutioilla ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä.


Newsletter background