Mitä tummempi marja, sitä enemmän antioksidantteja. Yllätä pensasaidan mustamarja-aronialla tai tunturien variksenmarjoilla eli kaarnikoilla. Toki mustat viinimarjat, mustikat ja kaupan karhunvatukat sekä boysenmarjat käyvät myös.
Keittiössä vain mielikuvitus asettaa rajat tummien marjojen käytölle. Esimerkiksi mustikat (myös pakastetut) ovat ihania salaatissa. Tämän viikon resepteistä saat inspiraatiota tummien marjojen moninaiseen käyttöön.
Kaikista tummista marjoista saa myös herkullista relissiä, joka sopii esimerkiksi uunilohen seuralaiseksi. Kokeile tummia marjoja esimerkiksi tämän viikon ohjeista löytyvään meloni-fetasalaattiin. Viikon veistoksellisin ateria on vihreä hernepihviburgeri ja oranssit bataattiranskalaiset, ituja ja tummia marjoja on kuin modernia taidetta.
Pakastetut marjat toimivat läpi vuoden smoothieissa ja banaani-marjapehmiksessä, joka on ruokalistallamme viikonlopun herkkuna. Hyvää ruokahalua!
Viikon vinkki
TUMMAT MARJAT Variksenmarja on mustikan ja puolukan jälkee Suomen kolmanneksi satoisin marja, ja siinä on marjoista eniten antioksidantteja. Marja-aronia sisältää erityisen paljon polyfenoleja, jotka voivat suojata soluja hapettumisvaurioilta ja hillitä matala-asteista tulehdusta.. Juolukka on mustikan mieto lähisukulainen, jonka marjat ovat mustikkaa vaaleammat, mutta C-vitamiinia ja kversetiini-flavonoidia siinä on runsaasti.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.