Nyt on juuresten paras aika, joten nyt kannattaa täyttää lautanen maistuvilla juureksilla. Juurekset ovat edullisia, ympäristöystävälllisiä, vähäkalorisia ja runsaskuituisia.
Viikko alkaa spagetti bolognesella, josta on vähennetty lihaa korvaamalla se raastetulla juurisellerillä. Seuraavana päivänä on uunijuureksia lämminsavulohen, linssien ja kastikkeen kanssa.
Listallla on myös maa-artisokkakeittoa (ja vinkkejä, miten keitosta saa vieläkin terveellisemmän) ja lämmintä pastasalaattia peston ja uunijuuresten kanssa.
Perjantaina nautitaan lämmittävää talviruokaa – paprikaista kalkkunapataa ja juuressosetta.
Juureksista tulee uunissa makeita ja mietoja. Siksi ne hyötyvät hapokkaista kastikkeista, joissa on etikkaa, sinappia ja sitruunaa tai hapanmaitotuotteita, kuten jogurttia tai smetanaa.
Vinegretti on hyvä valinta juuresten seuraksi.
Säilytä juurekset pimeässä ja viileässä (0–5 astetta). Ne säilyvät hyvänä monta viikkoa. Laita juurekset paperipussissa jääkaapin juureslokeroon tai styrox-laatikossa lasitetulle parvekkeelle tai autotalliin.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.