Grillaaminen kuuluu kesään! Grillailu ulkona koko perheen tai kaveriporukan voimin on ehkä parhaita asioita kesässä. Grillailu on kivaa ja ruoka hyvää, mutta ei aina erityisen terveellistä.
Otat ison askeleen oikeaan suuntaan, kun valitset grillattavat tämän viikon ruokalistalta. Ainekset on valittu väistellen tavallisimpia punaista lihaa ja rasvaa sisältäviä makkaroita ja grillikylkeä.
Meidän grillissämme tirisee kalaa, kasviksia, broileria ja scampinpyrstöjä – vähintää yhtä hyvää, ja paljon terveellisempää!
Tiistain grillivartaiden kanssa suosittelemme tarjoamaan runsaan salaatin ja hyvää leipää, esimerkiksi litteää leipää, jonka voi paistaa grillissä.
Jos ritilälle jää tilaa, lisukkeeksi voi paistaa grillatua kaalia. Se on sekä helppoa että hyvää. Leikkaa kaali kantoineen lohkoiksi, voitele öljyllä, grillaa 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoa. Resepti on täällä.
Jos viikonloppuna tulee vieraita – ehkä grillaamaan – kesäinen jälkiruoka on raparpericrumble ja ricottavaahto. Nam! Jos haluat grilissä valmistettavan jälkiruuan, kokeile grillattua ananasta ja jogurtti- vaniljakastiketta.
PS: Jos sinulla ei ole tilaisuutta grillaamiseen ulkona, reseptit voi valmistaa käyttämällä parilapannua tai uunin grillivastusta.
Viikon vinkki
Saat noin 240 kcal vähemmän kaloreita, jos syöt 2 grillimakkaran sijasta 2 broilerinrintaa! Lisäksi tyydyttyneen rasvan osuus ja lisäaineiden määrä vähenee. Myös kylläisyyttä antavan proteiinin määrä on broilerinrinnassa suurempi kuin makkaroissa.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.