Uunilohta ja peruna-parsa-retiisisalaattia

30 minuuttia
349 kcal

Pohjoisen parhaita antimia, lohta ja perunaa seuranaan parsaa ja retiisiä. Sopii annoksina sapaksiksi tai sellaisenaan noutopöytään.

Uunilohta ja peruna-parsa-retiisisalaattia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengelle

Salaatti

  • 4 keitettyä pientä varhaisperunaa
  • Merisuolaa
  • 4 vihreää parsaa
  • Kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • ½ kerää salaattia
  • 2 varhaisporkkanaa
  • 2 retiisiä
  • ¼ kukkakaali
  • ½ dl riivittyjä herneitä
  • ¼ kourallinen herneenversoja
  • Krassia

Kastike

  • ½ dl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 0,5 dl valkoviinietikkaa
  • ¼ rkl dijoninsinappia
  • ¼ rkl akasiahunajaa
  • Merisuolaa ja mustapippuria

Kala

  • ¼ nahallinen, ruodoton lohifilee, 800 g
  • Merisuolaa
  • ¼ nippu tuoretta kirveliä
  • ¼ kourallinen krassia
  • 1 limettiä tai 2 sitruunaa

Valmistus

  • Halkaise jäähtyneet perunat.
  • Poista parsojen tyvestä pieni pala ja pane parsat kulhoon. Valuta joukkoon vähän rypsiöljyä. Lisää ripaus suolaa ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Anna seistä minuutin ajan ja valuta vesi pois. Halkaise parsat pituussuunnassa.
  • Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Asettele lehdet suurelle tarjoiluvadille. Lisää halkaistut porkkanat ja retiisit, ohuiksi viipaleiksi leikattu kukkakaali, perunat, parsat, herneet, herneenversot ja krassi.
  • Valuta joukkoon 8 rkl kastiketta juuri ennen tarjoilua. Tee valmiit annokset tai tarjoile sellaisenaan.
  • Nosta lohifilee leivinpaperin päälle pellille. Mausta kala suolalla ja paista sitä 200 asteessa 20 min.
  • Lisää kirveli, krassi sekä limetinlohkot. Nosta filee tarjoiluvadille tai tee valmiit annokset.

LUE MYÖS: Näin kesäaikaan siirtyminen vaikuttaa ihmiseen