Uunilohta ja peruna-parsa-retiisisalaattia

Pohjoisen parhaita antimia, lohta ja perunaa seuranaan parsaa ja retiisiä. Sopii annoksina sapaksiksi tai sellaisenaan noutopöytään.

keskiviikko 29. kesäkuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

8 hengelle

Salaatti

16 keitettyä pientä varhaisperunaa
Merisuolaa
16 vihreää parsaa
Kylmäpuristettua rypsiöljyä
2 kerää salaattia
8 varhaisporkkanaa
8 retiisiä
1 kukkakaali
2 dl riivittyjä herneitä
1 kourallinen herneenversoja
Krassia


Kastike

2 dl ekstra neitsytoliiviöljyä
0,5 dl valkoviinietikkaa
1 rkl dijoninsinappia
1 rkl akasiahunajaa
Merisuolaa ja mustapippuria


Kala

1 nahallinen, ruodoton lohifilee, 800 g
Merisuolaa
1 nippu tuoretta kirveliä
1 kourallinen krassia
4 limettiä tai 2 sitruunaa

Valmistus

  • Halkaise jäähtyneet perunat.
  • Poista parsojen tyvestä pieni pala ja pane parsat kulhoon. Valuta joukkoon vähän rypsiöljyä. Lisää ripaus suolaa ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Anna seistä minuutin ajan ja valuta vesi pois. Halkaise parsat pituussuunnassa.
  • Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Asettele lehdet suurelle tarjoiluvadille. Lisää halkaistut porkkanat ja retiisit, ohuiksi viipaleiksi leikattu kukkakaali, perunat, parsat, herneet, herneenversot ja krassi.
  • Valuta joukkoon 8 rkl kastiketta juuri ennen tarjoilua. Tee valmiit annokset tai tarjoile sellaisenaan.
  • Nosta lohifilee leivinpaperin päälle pellille. Mausta kala suolalla ja paista sitä 200 asteessa 20 min.
  • Lisää kirveli, krassi sekä limetinlohkot. Nosta filee tarjoiluvadille tai tee valmiit annokset.


LUE MYÖS: Näin kesäaikaan siirtyminen vaikuttaa ihmiseen

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee