Raparpericrumble ja ricottavaahtoa

30 minuuttia
502 kcal

Helppo ja superherkullinen murupiirakka, crumble-raparperipiirakka on mainio jälkiruoka kesäaterialle tai kesän juhliin.

raparperimurupiirakka

RAPARPERIPIIRAKKA – Jogurtista tai rahkasta saa vielä ricottavaahtoa kevyemmän kastikkeen raparperimurupiirakan eli crumblen päälle.

© Betina Hastoft

Raparpericrumble ja ricottavaahtoa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ANNOSTA

  • 200 g raparperiä
  • 65 g sokeria
  • ¼ vaniljatankoa
  • ½ tl maissitärkkelystä
  • 40 g vehnäjauhoja
  • 20 g kaurahiutaleita
  • 15 g manteleita
  • 25 g voita

Vaahto

  • 100 g ricottaa
  • ¼ vaniljatankoa
  • 1 rkl tomusokeria

Valmistus

  • Paloittele raparperi, lisää 1 dl sokeria, maissitärkkelys ja puolet halkaistusta vaniljatangosta raaputetuista siemenistä.
  • Levitä uunivuokaan tai jaa neljään annoskulhoon.
  • Rouhi mantelit, lisää jauhot, kaurahiutaleet ja 0,5 dl sokeria. Nypi sormin pehmeä voi joukkoon.
  • Ripottele muruseos raparperipalojen päälle ja kypsennä 210 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja rapea.
  • Vatkaa ricotta, loppu vanilja ja tomusokeri ilmavaksi vaahdoksi. Nauti crumble haaleana.

VINKKI Paloittele raparperit ja tee muruseos etukäteen niin saat crumblen nopeasti uuniin.
VINKKI Koristele crumble syötävillä kukilla tai tuoreella mintulla. Jäätelö sulaa ihanasti kuuman crumblen kylkeen.