Värikylläinen ruoka on paitsi ilo silmälle myös erityisen terveellistä. Värikäs ruoka on tutkitusti terveellisempää, ja sen kunniaksi poimimme tämän viikon ruokalistalle erityisesti värikkäitä ruokia.
Syödäkseen terveellisesti kannattaa pyrkiä aina syömään mahdollisimman värikästä. Kun valitsee värikkäitä aineksia, tulee syötyä monipuolisemmin ja enemmän kasviksia ja hedelmiä. Värikkäästä ravinnosta saa myös enemmän ja monipuolisemmin elimistön tarvitsemia ravintoaineita.
Viikon ruokalistalla on runsain mitoin värikkäitä kasviksia ja hedelmiä. Viikko aloitetaan meksikolaisella katkarapusalaatilla johon väriä tuovat muun muassa tomaatit, paprikat ja kevätsipuli, tiistaina tarjotaan kikhernevohveleita värikkäillä lisukkeilla: pinkkiä punajuuritahnaa, avokadoa, porkkanaa ja tomaattia.
Keskiviikkona vokataan värikäs liha-kasvisvokki, jossa on kaalia, sipulia, paprikaa ja porkkanaa sekä ituja.
Viikon lopulla tarjotaan 2 x broileria – ensin kesärullissa rapeiden kasvisten kanssa ja sitten kulhosalaatissa papujen, maissin, avokadon tomaatin ja salsan kanssa. Kun valmistat broileria torstaina samalla myös perjantain annoksiin, pääset perjantaina ruuanlaitosta tosi vähällä vaivalla.
Väriteema jatkuu viikonloppuna vaaleanpunaisella marja-kookosraakakakulla, jossa maistuu myös passiohedelmä. Hyvää ruokahalua!
Viikon vinkki
Kypsentämättä paras! Kasvisten terveelliset väriaineet säilyvät parhaiten, kun kypsennät ne maltillisesti. Terveelisintä on pikapaistaa tai nauttia kypsentämättä. Tomaatti on poikkeus, sen lykopeeni kestää kuumennusta.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.