Mitä, mitä, mitä? Ei kai tässä ole tarkoitus alkaa fruitaariksi ja syödä pelkkiä hedelmiä? No, jos ihan tarkkoja ollaan, niin listalla on paljon muutakin, mutta hedelmät sopivat ihanasti myös päivällisruokiin. Sitähän ei kukaan pidä ihmeenä, että aamiaisella syö marjoja tai hedelmiä, välipalaksi hedelmän ja jälkiruuaksi hedelmäsalaattia, mutta ne kannattaa muistaa myös päivällistä valmistaessa. Tällä viikolla tarjotaan monet maistiaiset.
Jos et ole tottunut käyttämään hedelmiä ruuassa, aloita salaateista: marjat, meloni, ananas ja mango sopivat loistavasti salaatteihin sekä lihan, kalan ja äyriäisten kanssa. Omenat, appelsiinit ja granaattiomenan siemenet maistuvat kaalisalaatissa ja lehtikaalin kanssa.
Viikon ruokalistalla on kolme ihanan hedelmäistä, värikästä ja monipuolista salaattia.
Maanantain salaatti on värien ilotulitus – aasialainen broilerisalaatti maapähkinäkastikkeella..
Seuraavan päivän resepti on lämmin kaali-bataatti-omenasalaatti, jossa on myös paprikaa ja kastikkeena persiljapestoa. Täyttävää ja hyvää.
Keskiviikkona nautitaan chilillä maustettua katkarapu-kookos-persikkakeittoa! Auringonkeltainen ateria, jossa on mehukasta persikkaa, katkarapuja, currya, kookosta ja chiliä – huikean hyvää!
Torstaina syödään kalaa, nimittäin lohinyyttejä, jotka kypsennetään uunissa, ja lisukkeeksi tarjotaan kuskussalaattia, jossa on kaalia, omenaa ja minttua hunajaisen kastikkeen kanssa.
Viikonlopun kunniaksi perjantaina listalla on parmankinkkuun käärittyä tuorejuustolla täytettyä broilerinrintaa ja pastasalaattia – ehkäpä tässä on uusi perjantaisuosikki?
Viikonloppuna jatketaan teemaa helpolla ja hyvällä raparpericrumblella, kaura- ja mantelimurupaistoksella, jonka kanssa tarjotaan ricottavaahtoa.
Jos huvittaa syödä lisää hedelmiä, hemmottele lähipiiriä tarjoamalla aamiaiseksi meheviä bananaanilettuja marjoja ja rahkaa.
Hyvää ruokahalua!