Persikkakeitto jossa on katkarapuja, kookosta, currya ja chiliä

30 minuuttia
346 kcal

Makeanraikas aurinkoisen lämmin persikkakeitto, jossa on katkarapuja, kookosta, currya ja chiliä.

Persikkakeitto ja punakaali

Persikkakeitto jossa on katkarapuja, kookosta, currya ja chiliä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 salottisipulia
  • 1 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • ½ punaista chiliä
  • 2 currya
  • 2 kurkumaa
  • 6 dl kasvislientä
  • ½ tlk kookosmaitoa
  • ½ suippokaalia, noin 250 g
  • 2 persikkaa
  • 1 tl vaaleaa ruokosokeria
  • ½ sitruunaa
  • merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 150 g kuorittuja katkarapuja suolaliemessä
  • 1 nippu korianteria

Valmistus

  • Hienonna salottisipulit.
  • Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulit ja kuullota ne.
  • Hienonna chili ja sekoita se sipulin joukkoon. Lisää curry sekä kurkuma ja sekoita hyvin.
  • Lisää kasvisliemi ja keitä aineksia pari minuuttia. Lisää kookosmaito ja kiehauta keitto.
  • Leikkaa suippokaali ohuiksi suikaleiksi, lisää suikaleet kattilaan ja jatka keittämistä pari minuuttia.
  • Leikkaa persikat ohuiksi lohkoiksi. Lisää persikka, ruokosokeri ja sitruunamehu kattilaan.
  • Sekoita varovasti ja mausta keitto suolalla sekä mustapippurilla.
  • Lisää katkaravut ja anna seistä pari minuuttia. Keitto ei saa enää kiehua katkarapujen lisäämisen jälkeen, etteivät ne sitkisty.
  • Annostele keitto kulhoihin tai laseihin ja ripottele hienonnettu korianteri pinnalle.