Vähemmän leipää, pastaa ja riisiä – sitä tarjoaa tämän viikon vähähiilihydraattinen ruokalista. Toisaalta lautasella on paljon kasviksia ja terveellisiä proteiineja, kuten kanaa, kananmunia ja kalaa.
Vähähiilihydraattisella tarkoitetaan tässä etenkin ruoka-aineita, jotka sisältävät mahdollisimman vähän tärkkelystä ja sokeria, joita on pastassa, riisissä, perunassa, leivässä, leivonnaisissa ja makeisissa. Niiden sijaan syödään paljon kasviksia, terveellistä proteiinia, pähkinöitä, siemeniä, vähärasvaisia maitotuotteita ja terveellisiä öljyjä.
Viikon ruokalistalla on tuttuja ruokalajeja, kuten wrappeja, kanacurrya ja ja hampurilaisia, mutta hieman erilaisina versioina, joissa wrapit ovat munakasta, riisi hienonnettua kaalia ja hampurilaissämpylänä toimivat portobellosienen lakit. Vähän erilaista mutta herkullista. Ja paljon vähemmän kaloreita!
Jos syöt mielelläsi leipää mutta haluat vähentää hiilihydraatteja, voit valmistaa itse vähähiilihydraattista, ruisleivän tapaista leipää. Kokeile suosittua ketoleipää.
Viikonlopuksi on resepti, joka sopii niin aamiaiseksi, brunssille kuin jälkiruoaksikin, nimittäin manteliletut ja vadelmavaahto – ne ovat mielettömän hyviä, ja vielä gluteenittomia ja sekä vähähiilihydraattiseen ketoruokavalioon sopivia.
Hyvää ruokahalua!
Viikon vinkki
Vähähiilihydraattista terveellisesti
Vähemmän leipää, pastaa, riisiä, perunoita ja sokeripitoisia tuotteita, kuten makeisia, jäätelöä, pullaa ja limsaa.
Syö runsaasti kasviksia (paitsi perunoita ja maissia).
Syö kalaa, äyriäisiä, kanaa, vähärasvaista lihaa, kananmunia ja vähärasvaisia maitotuotteita.
Suosi terveellisiä rasvan lähteitä, kuten avocadoa, pähkinöitä, oliiviöljyä ja rapsiöljyä.
Juo vettä, teetä tai kahvia.
Syö hedelmiä ja palkokasveja, mutta rajoitetusti.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.