Broileri-portobelloburgerit ja papuranskalaiset

30 minuuttia
605 kcal

Terveellinen burgeri – kyllä kiitos! Kokeile herkullista versiotamme, jossa naudanlihapihvi, vehnäsämpylä ja perinteiset ranskalaiset on korvattu muulla.

Broileri-portobelloburgeri, sipulihilloke ja papuranskalaiset

KOTITEKOINEN SIPULIHILLOKE ja avokado ovat piste i:n päällä tässä broileriburgerissa, jossa ”sämpylänä” ovat portobellon lakit.

© wichmann+bendtsen

Broileri-portobelloburgerit ja papuranskalaiset

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Papuranskalaiset:

  • 400 g vihreitä pakastepapuja
  • 1½ rkl oliiviöljyä
  • 1 tl merisuolaa

Burgerit:

  • 2 broilerin rintafilettä
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • 4 portobellosientä
  • 1 tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • ½ avokadoa
  • 4 salaatinlehteä

Sipulihilloke:

  • 2 punasipulia
  • 1½ rkl oliiviöljyä
  • ½ tl sokeria
  • 2 tl tummaa balsamicoa

Valmistus

  • Pavut: Levitä pavut leivinpaperille. Pirskota päälle öljyä ja suolaa ja paahda 20 minuuttia 190 asteessa. Pane viime minuuteiksi grillivastus päälle.
  • Hilloke: Puolita ja viipaloi sipulit. Kuullota öljyssä. Lisää sokeri ja balsamico. Hauduta kunnes sipulit ovat pehmeitä ja neste on haihtunut.
  • Burgerit: Pane broilerifileet muovipussiin ja nuiji ohueksi. Paista öljyssä 3–4 minuuttia molemmin puolin. Nosta sivuun.
  • Poista sienistä kannat ja paista lakkeja 2 minuuttia molemmin puolin.
  • Muussaa avokado. Jaa salaatinlehdet, broileri, sipulihilloke ja avokado kahden burgerin väliin. Tarjoa lisäksi papuranskalaisia eli paahdettuja papuja.

VINKKI Paista portobellojen lakit painon alla, niin ne litystyvät sämpylänpuolikkaiden muotoon.